Sajnos a főzéssel kapcsolatosan rengeteg mítosz és káros szokás kering – hívta fel a figyelmet Facebook-posztjában az élelmiszeripari trendekkel és kockázatfigyeléssel foglalkozó Rizikometer. Az oldal a Food Safety News cikkére hivatkozva fedte fel egy online kérdőív eredményeit az Egyesült Királyságban legelterjedtebb élelmiszer-higiéniás bakikról és hiedelmekről. Olyan konyhai bakikról beszélünk, melyet mi, magyarok is sokszor elkövetünk.
Kattints a képre, hogy megtudd, mik a legnagyobb főzős-higiéniás hibák!
Ezek a legnagyobb higiéniás bakik ételkészítéskor
Az örök kérdés
Mint kiderült, minden harmadik válaszadó megmossa a nyers csirkehúst főzés előtt, annak ellenére, hogy már több kutatás is bebizonyította, hogy ez keresztszennyeződésekhez vezethet. A szétfröcsögő vízzel ugyanis a konyhapultra, vágódeszkára és késekre kerülhetnek a húson lévő baktériumok.
Az örök szabály
A válaszadók egyötöde bevallotta, hogy hisz a földre eső élelmiszerekre vonatkozó 5 másodperces szabályban, annak ellenére, hogy rengeteg cikk jelent már meg a témával kapcsolatban, melyben azt taglalták, mennyire veszélyes felvenni az ételt a földről.
Ezeket a konyhai tippeket is fogadd meg: