Cikkeimben a vegán konyha különlegességeivel ismerkedhettek meg, az alapoktól kezdve a klasszikusokon keresztül az egészen fura receptekig, lesz itt minden. Higgyétek el, a vegánok tényleg nem csak füvet esznek (bár bevallom virágokat szoktam néha rágcsálni).
Egészen hihetetlen, de csicseriborsóból isteni brownie-t lehet sütni, az uborka és a wasabi iszonyat ütős fagyialap, karfiolból krémes sajtszószt főzhetünk, babból pedig nagyon jó kis kolbászt lehet csinálni.
Bár ez így elsőre sokaknak nagyon unalmasnak és egyhangúnak tűnhet, az igazság az, hogy ez az életforma egy teljesen új világot nyitott meg előttem. A vegán konyha hihetetlenül sokszínű és izgalmas, és a kísérletezési lehetőségek végtelenek (és szuper izgalmasak).
Nem fogyasztok semmilyen állati eredetű terméket (hús, sajt, vaj, tej, tojás, méz, stb.), nem hordok bőrt, szőrmét vagy gyapjút, nem vásárolok állatokon tesztelt kozmetikumokat és nem támogatom az állatok kihasználását semmilyen formában, tehát nem járok cirkuszba és állatkertbe.
Gyerekkorom óta nem eszem húst, így nálam már az első konyhai próbálkozások is a zöldségek és gyümölcsök körül forogtak. Bevallom, eleinte még nem voltam olyan lelkes a konyhában mint manapság, bár mindig is imádtam a sütés, a főzés és legfőképpen az étkezés közösségi élményét. Később elkezdett érdekelni a dolgok etikai oldala is, így hamar megfogalmazódott bennem a döntés, hogy nekem bizony vegánnak kell lennem.
ízHUSZÁRként üdvözöl a magazinon: