5 étel, amivel hidratálhatsz, ha vízzel nem megy

Nyáron nagyon fontos a hidratálás, és ha nehezen iszol elég vizet, ezek az ételek segíthetnek a megfelelő folyadékbevitelben.

Évközben végig általános jelenség, de nyáron különösen igaz, hogy sokan nem tudják bevinni a szervezetük számára megfelelő mennyiségű folyadékot. Ilyenkor többet izzadunk, főleg, ha még mozgunk is, és a nagy melegben megnövekszik a szervezet folyadékigénye. Sokan egyszerűen nem szeretik a víz ízét, vagy elfelejtenek eleget inni – számukra megváltás lehet olyan élelmiszereket fogyasztani, amelyek tele vannak folyadékkal, és adhatnak a napi folyadékbevitelhez.

5 étel, amivel hidratálhatsz, ha vízzel nem megy

Dinnye

A dinnyéről talán mindenki tudja, hogy nagyon magas a víztartalma, az egyik legegészségesebb, legalacsonyabb kalóriatartalmú gyümölcsről van szó. Ez a rózsaszín húsú gyümölcs rákellenes likopint is tartalmaz, mint bármely más gyümölcs, valamint a citrullint, egy aminosavat, amely javíthatja az edzési teljesítményt.

Alma

Bár a legtöbb friss gyümölcs és zöldség vízben gazdag, az alma sűrűségének köszönhetően általában a skála vizesebb végén található.

ehet, hogy a zeller és a saláta 95%-a víz, míg egy almáé csak 86%, de sokkal könnyebb megenni egy almát, mint a hidratálásban ugyanolyan megfelelő mennyiségű zöldet. Az adag mérete is számít – egy almában több a nettó víztartalom, mint egy salátában.

Paradicsom

A paradicsom 94 százaléka víz, ráadásul nyáron szezonja is van, úgyhogy érdemes fogyasztani. Szakértők szerint azonban a konzerv- és passzírozott paradicsom is ugyanolyan jó hidratálásra, csak néhányban sok a só, ami viszont elvonja a szervezettől a vizet, így erre érdemes figyelni.

Insalata caprese

Egyszerű olasz saláta. Titka a kifogástalan alapanyagokban rejlik, azaz, ha lehetőségünk van, készítsük bivalymozzarellából, nagyon finom paradicsomból, és szuper minőségű ...

Mozzarellás bulgursaláta

Amikor lehet kapni finom érett paradicsomot és csak egyedül vagyok, gyakran készítem magamnak vacsorára, mert gyorsan megvan, finom, laktató és egészséges. :) Kedvenc nyári vacsorám! Már ...

Vörösbab

Kevés étel egészségesebb, mint a bab. Ezek a növényi alapú fehérjék antioxidánsokat, rostokat és vasat tartalmaznak, egyéb tápanyagok mellett. Ráadásul lében érkeznek, így fel is szívják magukat kicsit vízzel, ami a hidratálás szempontjából is nagy előny.

Olasz zöldségleves

Ez az olaszok sűrű "mindent bele" levese, olyasmi, mint a mi tavaszi levesünk. Igazából bármilyen zöldséget rakhatunk bele, brokkolit, zöldbabot, cukkinit, kelkáposztát stb. Ők is ...

Csirkés quesadilla Audrey-tól

Számomra a mexikói konyha elengedhetetlen fűszere a római kömény, ami nálunk még kissé újdonság, pedig a bors után a második leggyakrabban használt fűszer a világon. Legtöbbet a ...

Tonhal

Meglepő eleme a listának, de a tonhal még akkor is jól hidratál, ha nem vesszük, hogy sós lében érkezik az asztalra. Jó megoldás edzés utáni nassolnivalóhoz, amely segít egy csapásra feltölteni a fehérje- és folyadékraktárakat. Ráadásul omega-3 zsírsavakban is gazdag. Csak ügyelj arra, hogy ne vidd túlzásba a fogyasztását, mivel a tonhalban magas lehet a higany szintje, ami nagyobb mennyiségben mérgező.

Tonhalsteak piccata szószban

A tonhalból készült steak egy igazán exkluzívnak mondható étel. Viszont ünnepnapokon belecsempészhetjük a menünkbe, és számíthatunk jó pár elismerő dicséretre, ami leginkább ...

Tonhaltatár

Tonhaltatárt egy csomó olaszországi étterem menüjében találhatunk, de ilyet csak egy helyen, a Luccabeli Stravinsky előételei között. Ez a bár olyan, akár egy berlini művésztanya. A ...

Forrásunk volt.


Még több a folyadékbevitelről:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...