Hidegtálak másképpen

A húsvéti hidegtálakat nyugodtan variálhatjuk! Ha azt gondolnád, hogy már nincs új a nap alatt, akkor is tudunk újat mutatni! A sonkán és majonézen túl variáld velünk a hozzávalókat, akár díszítést, akár az alapanyagokat illetően!

Ha eddig nem tetted, próbáld ki az aszpikos hidegtálat! Talán nem is gondolnád, hogy egyszerűen, zselatinnal elkészíthető! Persze a mindenható sonkát nem érdemes kihagyni belőle, egy réteg zöldség, másik réteg hús, majd főtt tojás – és készen is vagyunk a mutatós és újszerű vendégváró falatokkal. Gyártsunk jópofa figurákat! Ha vannak kisgyerekek a családban, ők biztosan nagyra értékelik majd a nyuszi formájú falatokat! A sonka sokrétű és hagyományos összetevőnk lesz: minden húsvétkor felhasználjuk, ha más nem, hát megfőzve, szeletekben adagolva.

Így készül a hortobágyi palacsinta >>

Ehető csibék tojásból

Főzőversenyre is elkészítettem, előételnek, nagy sikert aratott, az akkori újságban szerepeltem ezzel:) nagyon örültem ennek, mert finom, olcsó és próbáld ki, ha vendéget vársz:) vagy ...

Tarjás-mascarponés sajttekercs

Ezt is a születésnapomra készítettem. A tormás sonkatekercset már sokszor csináltam, és el is várják, hogy legyen, de gondoltam, most valami újat is készítek. Így született meg ez a ...

Nyuszis hidegtál

Nagyon szeretek kreatív ételeket készíteni, és egyben nagyon várom a Húsvétot (kedvenc ünnepem).

Tekerjük, hajtogassuk, adagoljuk kisebb porciókba: sok-sok nyers zöldséggel és krémekkel töltve helyezzük egymás mellé a falatokat, mellé különleges sajtok kerülhetnek pár szem dióval – ma már számos nagyobb üzletben kaphatunk ritkaságnak számító sajtokat, nem is elérhetetlen árakon, de kisebb delikátüzletek is kínálnak ínyenc típusokat. Újítsunk be párat belőlük! Elvileg március végére már tobzódnunk kell a medvehagymában, remélhetőleg zsenge retekhez is hozzájutunk – ha mást nem, metélőhagymát biztosan szerezhetünk a boltokban. Ezek díszítő elemekként is nagyon jól megállják a helyüket a hidegtálakon, ráadásul kiapadt vitaminraktáraink is új életre kelhetnek általuk! Ne álljunk órákig a konyhában, az ünnepnek nem a tökéletes menüről kell szólnia, hanem az együtt töltött időről. Kiránduljunk a szabadban, hazaérve jól fog esni belakmározni az előző nap összeállított hidegtálakból!

Még több hidegtál receptért kattints ide >>

További hasznos cikkeinket a Dobd össze! rovatban találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...