Hidegtálak ideje – csak a legjobbak

Te is minden évben ugyanazokat a hidegtálakat készíted? Változtass! Ihletet adunk az év végi nagy evésekhez, galériánkat szuper receptekkel tarkítottuk!

Pufi süni partyfalatkák recept

Az ünnepek idején a hidegtálak is központi szerepet kapnak: egyrészt kevesebb macerát igényelnek, másrészt az asztalon is szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. A hagyományosabb fogásokból biztos, hogy mindenki talál fogára valót, de az is szuper,ha picit kísérletezünk – van még új a nap alatt! A fasírtgolyó örök befutó, hiszen hidegen is tálalható, ráadásul a legtöbb saláta mellé passzol, de az őzgerinc formában kisütött, szeletelt testvére is nagy sikert arathat.

Töltött uborka

Először azért készítettem, mert maradt a többi tál dekorációjából, aztán rájöttem, hogy nagyon jól mutat az asztalon a hidegtálak között és nagy sikere is volt.

Hideg hústál

Hidegkonyhai készítmények mellé ajánlom. Melegen is nagyon finom körettel vagy salátával.

Speck Caprese

A klasszikus caprese olaszországban standard helyet foglal el az "antipasto", azaz előételek kategóriában. A friss bivalymozzarella a paradicsommal kitűnő párost alkot, ezt csak valami ...

Ünnepi húsos hidegtál

A hidegtál azért praktikus, mert előző nap minden elkészíthető, és mire a vendégek jönnek van idő szépen kitakarítani, teríteni, illetve nem kell kapkodnunk, nem leszünk hulla ...

Ha krumplisalátát készítünk, lehet ecetes-hagymás, de majonézes is, a sort pedig folytathatnánk. A sajtoktól se ódzkodjunk, a boltok már rengeteg típust árulnak, almával, dióval, szőlővel kínálhatjuk. Főtt tojásból a töltött tojás mellett tojáskrém is készülhet - zöld fűszerekkel. Ezután pedig jöhetnek a sültek, az erősen fűszerezett karaj vagy tarja tuti sikert aratnak!

Válogass tapasok közül!

Vendégváró húsos zöldségkoszorú

Az eredeti receptet egy kedves ismerősömtől kaptam, amit kicsit átigazítottam, hogy a húsvéti ételekhez még jobban passzoljon. Így kerültek bele a főtt tojások egészben, felaprítás ...

Édesköményes partyszendvics

Nagyon finom, különleges partyszendvicskék, melyekben a különböző ízek tökéletes harmóniát alkotnak-szerintem. Anyukám hallotta még régebben ezt a receptet a rádióban, Stahl Judit ...

Göngyölhetjük is a húsokat, a baconbe csavart csirkefalatok biztos befutók. Sok húshoz passzolnak a gyümölcsök illetve a lekvárok is – gondoljunk a különlegességekre is, például a lilahagyma lekvárra!

Természetesen süthetünk hagymakarikákat vagy tócsnit is – ez utóbbi viszont csak frissen az igazi!

Még több hidegtál receptje

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...