Újragondoltuk a retró hidegtálak szereplőit, a babkatortával a mennybe repítettünk titeket

Nálunk múlt héten már tényleg minden a húsvétról szólt: megmutattuk, hogyan főzhetsz akár egy tucat kemény tojást a sütőben, összeszedtük, mely süteményeket kell mindenképpen elkészítened az ünnepre, és kiderítettük, honnan rendelhetsz isteni kalácsot és sonkát húsvétra.

  1. Retró hidegtálak húsvétra – Ezt a tavaszi franciasalátát imádni fogjátok
    1.

    Retró hidegtálak húsvétra – Ezt a tavaszi franciasalátát imádni fogjátok

    Húsvét közeledtével itt az ideje eltervezni, milyen ételek lesznek az ünnepi menü főszereplői. Az újdonságok mellett néhány szuper, retró hangulatú hidegtállal készültünk nektek, a húsvéti sonka mellé elsőként egy tökéletes, friss tavaszi franciasalátát ajánlunk!

  2. Így főzhetsz akár egy tucat keménytojást egy füst alatt a sütőben
    2.

    Így főzhetsz akár egy tucat keménytojást egy füst alatt a sütőben

    Egy újabb izgalmas tojásfőzési módszer: ezúttal a sütővel a főszerepben. Semmilyen lábos nem szállhat versenybe ezzel a trükkel.

  3. A nosztalgikus húsvéti fasírtgolyó, ami magvas köntösében téged is rabul ejt
    3.

    A nosztalgikus húsvéti fasírtgolyó, ami magvas köntösében téged is rabul ejt

    Húsvétkor nem csoda, ha roskadásig megtelik az asztal ízletesebbnél ízletesebb hidegtálakkal és húsos fogásokkal, ez az ünnep ugyanis a negyvennapos böjt végét is jelenti. Ha egy könnyen elkészíthető, laktató, és számos étel mellé passzoló húsfélére vágysz, ezzel a fasírtgolyóval biztos sikert aratsz!

  4. 10 hely, ahonnan minőségi házi kalácsot vagy húsvéti sonkát rendelhetsz – ne bízd a nyuszira!
    4.

    10 hely, ahonnan minőségi házi kalácsot vagy húsvéti sonkát rendelhetsz – ne bízd a nyuszira!

    Húsvétkor sem hagynak minket finomságok nélkül kedvenc vendéglátóhelyeink, így biztosan minden meglesz egy igazi lakomához: a kalácstól a sonkán át a teljes kosarakig, itt mindenből válogathatsz!

  5. Retró húsvéti tojás újratöltve! – Ez a színes változat mindenkit levesz a lábáról
    5.

    Retró húsvéti tojás újratöltve! – Ez a színes változat mindenkit levesz a lábáról

    Legyen a tavasz legfőbb ünnepe különleges színekben pompázó az asztalon is! Ez a színes töltött tojás egészen biztosan új szintre emeli a húsvéti hidegtál fogalmát!

  6. Süss otthon nyulat vagy bárányt! Profi hazai séfek segítenek, hogy tuti sikerüljön
    6.

    Süss otthon nyulat vagy bárányt! Profi hazai séfek segítenek, hogy tuti sikerüljön

    A húsvéti asztal nem csak a sonkáról és a kalácsról szól, hiszen a nyúl és a bárány is az ünnepi hagyományokhoz tartozik, de mitől lesznek tökéletesek? Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta séfje és Mizsei János, a MÁK séfje osztják meg veletek profi tippjeiket.

  7. CUKORSOKK: Ha már unod a sima kalácsot, íme a BABKATORTA, de nem ám csak húsvétra
    7.

    CUKORSOKK: Ha már unod a sima kalácsot, íme a BABKATORTA, de nem ám csak húsvétra

    Hagyományos húsvéti kalács helyett idén egy nagyon extra csokoládés-pekándiós babkatortát készítettem, krémlikőrös vaníliasodóval! Megőrülsz-megvadulsz!

  8. Húsleves sült csirkeszárnyból – Az étel, mely új dimenziókat nyit a főzésben
    8.

    Húsleves sült csirkeszárnyból – Az étel, mely új dimenziókat nyit a főzésben

    Egy gőzölgő húslevesnél aligha van megnyugtatóbb látvány, télen-nyáron jólesik, borúra derűt hoz. Szeretjük a hagyományos verziókat is, viszont az alábbi leves zamata és illata még álmából is képes felrázni az embert. A sült csirkeszárny csodás alapízt ad a levesnek, amit aztán az aromás fűszerek és zöldségek, valamint az ázsiai hozzávalók tesznek olyan finommá, hogy literszámra szürcsölnénk napestig.

  9. A húsvéti sonkatekercs feltámad, mutatjuk, mivel teheted még finomabbá
    9.

    A húsvéti sonkatekercs feltámad, mutatjuk, mivel teheted még finomabbá

    Tovább bővítjük húsvéti hidegtálaink repertoárját, ezúttal egy olyan ízletes, nosztalgikus hangulatú sonkatekercset hoztunk nektek, amely egyetlen olasz alapanyagnak köszönhetően lesz frenetikusan finom!

  10. Az 5 legjellegzetesebb húsvéti édesség, amiből (legalább) egyet süss meg
    10.

    Az 5 legjellegzetesebb húsvéti édesség, amiből (legalább) egyet süss meg

    Bár húsvétkor hagyományosan a sonka-tojás-kalács hármasa a legfontosabb az ünnepi asztalon, ne feledkezzünk meg a desszertekről sem, amelyek szintén fontos szereplői a tavaszi ünnepkörnek. Mutatjuk a legfinomabb húsvéti édességeket.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...