5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Vannak bizonyos aspektusok, amelyek a sütés-főzés során kiemelt fontosságot kapnak: ilyen a hőmérséklet is. Hiszen abszolút nem mindegy, hogy meleg vagy hideg alapanyag kerül a süteményekbe, tésztákba és egyéb fogásokba – ez ugyanis hatással lehet a kisült/kifőtt étel végső állagára, minőségére is. Lássunk hát – az olyan alapvetésnek számító hozzávalókon kívül, mint a vaj – további alapanyagokat, amelyeket jobb nem hűtőhidegen bevetni.

Nézd meg galériánkban az alapanyagokat, a listáért kattints a képre!

Néhány sütiprojekt, ha megjött a kedved az alkotáshoz:

Rebarbarás vaníliapuding

A rebarbara és vanília méltán híres kombinálása valósul meg ebben a könnyű deszertben: a savanykás, fanyar kompótot tökéletes módon egészíti ki a házi puding aromás édessége. Ez ...

Medvehagymás batyu (Leveles medvepofa)

Leveles tészta és krémes, zöldfűszeres töltelék: ezt ajánlja az új kedvenc uzsonnád, a medvepofa. Ez a nagyra tátott batyu maga a tavasz, mellé egy kicsattanóan zöld smoothie-t vagy ...

Egyszerű kakaós palacsinta

Mindig sima palacsintákat sütünk, ezzel az apró csavarral, ha kakaót teszünk a tésztájába, igazán fel lehet dobni a hétvégi desszertezést! Süss te is kakaós tésztájú palacsintát!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippek várnak rád:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...