A 2019-es nyári szezonra Damniczki Balázs fagylaltjai megérkeztek Budapest belvárosának szívébe, a Gelateria Pichler-be, ahol mostantól huszonnégy féle Damniczki fagylalt közül választhatnak a vendégek.
A 2019 nyár elején nyitott, új fagylaltozó igazi hiánypótló hely a belvárosnak ebben a szegletében. A Városház utca és a Kossuth Lajos utca sarkán - két percre a frissen felújított Párisi udvartól - egy hangulatos fagylaltozó várja mostantól a vendégeket. A Gelateria Pichler tulajdonosai azonban nem elégedtek meg a tökéletes lokációval. A legjobb helyen a legjobb minőséget kívánják adni a hozzájuk betérő magyar és külföldi vendégeknek, éppen ezért választották partnerüknek a magas színvonalú fagylaltjairól híres székesfehérvári cukrászmestert, Damniczki Balázst, akinek a fagylaltjai egyébként már megtalálhatóak Budapesten, az Ideál Desszertben.
A Gelateria Pichler pultjában egyszerre 24 íz fér meg egymás mellett, amelyeket a több mint 60 fagylaltot felölelő szortimentből választanak ki, így lehetőség van arra, hogy - a nagy kedvencek mellett - mindig újabb és újabb kreációkat fedezzenek fel a visszatérő vendégek. A pult választékának felét a tejmentes sorbet–k alkotják, illetve – a laktózmentes választékon túl - cukormentes fagylaltokat szintén találni a kínálatban.
Damniczki Balázs neve garancia a sikerre
A Damniczki név sokaknak ismerősen csenghet, hiszen a Damniczki cukrászat 27 éves múlttal rendelkezik, az innen kikerülő termékek különlegesek, egyediek, megtalálhatók rajtuk, bennük a -Balázs speciális látásmódját tükröző - Damniczki-jegyek. Ez nem csak a kompromisszumoktól mentes desszertkészítés és a minőségi alapanyagok kizárólagos alkalmazásának összessége, ennél jóval több: minden egyes süteményben, desszertben, fagylaltban fellelhető az az egyedi hangvétel és merészség, amely jól jellemzi az innovatív cukrászt.
Balázs különleges érzékkel teremt meglepő harmóniákat, műhelyében sorra születnek a hatalmas népszerűségre szert tevő, első hallásra kissé furcsának tűnő, de minden esetben kiegyensúlyozott, harmonikus fagylaltok.
2013-ban a Vörösboros málnát választották az Év Fagylaltjának, 2017-ben ezen a versenyen, a gyömbéres maláta fagylaltjával ezüstérmet nyert Damniczki Balázs. Ugyanebben az évben pedig első helyezést ért el a Carpigiani cég által szervezett Gelato World Tour magyarországi versenyén, ahol a nemzetközi zsűri a fekete teás málnafagylaltját ítélte a legjobbnak.
Ezeket olvastad már?
Ezen a helyen nemcsak nyalhatod a fagyit, hanem egy gyerekkori...
San Franciscóban található múzeum, amely a világ egyik legfinomabb édessége, a fagylalt előtt tiszteleg látványos, és egy kicsit sem szokványos formában.
Petrás GabriellaÍgy készíts tökéletes jegeskávét és frappét házilag!
Ha kávéimádó vagy, biztos, hogy te is ittál már jegeskávét. Vagy az valójában frappé volt? Ha minőségi italokat kortyolnál, készíts finom jeges kávét és frappét otthon!
Petrás GabriellaKiderült, miért nem érdemes meleg vízzel mosnod és mosogatnod
Csupán egy több éves rossz berögződés miatt mossuk meleg vízzel a ruhákat és mosogatjuk el a konyhai eszközöket, pedig hideg vízzel több okból is jobban megérné.
NosaltyA tejfogyasztás fontosságára hívták fel a figyelmet a Tej Világnapja...
A tejtermékek értékes kalcium- és vitaminforrások. Érdemes őket rendszeresen szerepeltetni az étrendünkben.
Nosalty