Közeledik a Húsvét, és akárhogy is próbálunk spórolni, nem fog menni. Jönnek a barátok, a család, a locsolók, és még ki tudja, ki toppanhat be ilyenkor. Ez mindenki tárcáját megviseli, hiszen étellel-itallal mindenképp meg kell kínálnunk a messziről jött vendégeket.
Na meg persze az a rengeteg tojás, sonka, torma, kalács is nagy mennyiségben fogy ilyenkor - készüljünk fel az ünnepre, és húzzuk össze addig egy picit a nadrágszíjat. Nem lesz nehéz, ezt megígérhetjük!
Szombat
A krumplileves mindig jó választás a szűkösebb napokon - számtalanféle módon variálható, hamar elkészül, igen laktató, sok fajta főételhez illik, akár egy finom főzelék bevezetőjeként is kitűnő. A sárgaborsó főzelék például tuti befutó lehet krumplileves után. A feltét pedig lehet sült kolbász, szalonna, tojás vagy épp fasírt. Ennek csak a pénztárcánk szabhat határt. Jöhet utána egy – vagy talán kettő – túrós kocka?
Vasárnap
Talán nem tipikus vasárnapi ebéd egy édes és húsmentes menüsor, de egy próbát megér! A narancsos almaleves után jól illik a fűszerekkel és édeskés aszalt gyümölcsökkel készített kuszkusz. Mit szólnátok ebéd után egy jó kis görög citromos sütihez?