Hétvégi menü: spóroljunk!

Hétvégi menüválogatásunkat úgy állítottuk össze, hogy legyenek benne költséghatékony – na jó, mondjuk úgy, hogy kifejezetten olcsó –  és tartalmas fogások is.

Közeledik a Húsvét, és akárhogy is próbálunk spórolni, nem fog menni. Jönnek a barátok, a család, a locsolók, és még ki tudja, ki toppanhat be ilyenkor. Ez mindenki tárcáját megviseli, hiszen étellel-itallal mindenképp meg kell kínálnunk a messziről jött vendégeket.

Na meg persze az a rengeteg tojás, sonka, torma, kalács is nagy mennyiségben fogy ilyenkor - készüljünk fel az ünnepre, és húzzuk össze addig egy picit a nadrágszíjat. Nem lesz nehéz, ezt megígérhetjük!

Szombat

A krumplileves mindig jó választás a szűkösebb napokon - számtalanféle módon variálható, hamar elkészül, igen laktató, sok fajta főételhez illik, akár egy finom főzelék bevezetőjeként is kitűnő. A sárgaborsó főzelék például tuti befutó lehet krumplileves után. A feltét pedig lehet sült kolbász, szalonna, tojás vagy épp fasírt. Ennek csak a pénztárcánk szabhat határt. Jöhet utána egy – vagy talán kettő – túrós kocka?

Zelleres-tejfölös krumplileves recept
Sárgaborsófőzelék 4. - pirított baconnel recept
Túrós kocka Andi konyhájából recept

Vasárnap

Talán nem tipikus vasárnapi ebéd egy édes és húsmentes menüsor, de egy próbát megér! A narancsos almaleves után jól illik a fűszerekkel és édeskés aszalt gyümölcsökkel készített kuszkusz. Mit szólnátok ebéd után egy jó kis görög citromos sütihez?

Narancsos almaleves recept
Gránátalmás édes kuszkusz recept
Görög citromos süti recept
Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...