Hétvégi menü – szezonális alapanyagok

Nem csak anyagilag előnyösek az épp termő zöldségek/gyümölcsök – sokkal frissebbek és ízletesebbek is.

A május az egyik kedvenc hónapom az évben, hiszen ilyenkor már érik az eper, a cseresznye, virágba borulnak a bodza bokrok, és könnyedén hozzájuthatunk a csicsókához és a rebarbarához is. A télen megunt köreteket és egytálételeket végre felváltják az újak: jöhetnek a friss saláták például édesköményből vagy cikóriából, köretként itt van végre a petrezselymes újburgonya, és helyet kap asztalunkon a spárga is – akár párolva, akár rizottóban készítve tökéletes tavaszi fogás lehet.

Ezért azt tanácsoljuk mindenkinek, aki teheti, hogy bátran vesse magát hétvégén a piaci kofák közé, és rakja meg kosarát minél több friss, üde, roppanós, mesés színű terméssel.

Szombat

Nyári zöld gazpacho recept
Mézes-mustáros csicsókafőzelék recept
Céklatorta csokival recept

Vasárnap

Tárkonyos salátaleves recept
Zöldfűszeres borjúborda spárgarizottóval recept
Almás pite Selectfood módra recept
Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...