Heti ételhoroszkóp: segítünk, mit főzz, ha ötlet híján vagy

Ha fogytán vagy az ötleteknek, hogy mit főzz egy egész hétre, válassz fogásokat csillagjegyed alapján - a tavasz motivációjával!

HALAK csillagjegy: február 20 - március 20.

Önzetlen, romantikus, ábrándozó típus, minden csalódásba belehal egy kicsit, szereti az állandóságot. Köszöntse a tavaszt nagyon friss, kivételesen húsmentes salátákkal, a szervezeti is megköszöni majd:

Vietnami saláta

Jó éve láttam ausztrál szakácsoktól elkészíteni egy vietnami piacon. Aktualitását ott nyerte el, hogy a Lidlben kaptam papayát, és isteni sült hagyma is kapható. Már csak hab volt a ...

Vízöntő csillagjegy: január 21 - február 19.

Őszinte, empatikus, humánus személyiség, szereti a különc, érdekes embereket; sok köztük a tudós, feltaláló. A tavaszt most rendhagyó, friss főzelékekkel köszönti:

Paleo medvehagyma-főzelék

A medvehagyma a létező legjobb ellenpélda a mondásra, miszerint "minden, ami örömöt okoz, az ártalmas"… Ma a lehető legboldogabban hoztam haza négy nagy csokor, üde zöld levelet, és ...

Sárgarépa főzelék 3.

Nálunk főként a gyerekek kedvéért édesen, minden feltét nélkül készül, ám ha kevésbé cukrozzuk, akkor kitűnően passzol sült húsokhoz is. Mindkét verzióját érdemes kipróbálni.

Igazán finom főzelék

Az én generációmnak a finomfőzelék az, ami a szüleimének a csukamájolaj - gyermekkori rémálmaink listavezetője, amellett, hogy nem engednek vasárnap Disney-délutánt nézni. Amúgy sem ...

Bak csillagjegy: december 22 - január 20.

Életerő, optimizmus, óriási energiák, nehézfejű konokság, ezek a legfőbb jellemzőik. A soványabb húsokra szavaz, köretként pedig jöjjenek a friss saláták, zöldségek!

Nyilas csillagjegy: november 23 - december 21.

Intelligensek, széles látókör és nagy szív jellemzi őket, és kifejezetten szeretik a hasukat - kevés halat esznek, ezt érdemes pótolni!

Skorpió csillagjegy: október 24 - november 22.

Imád élni, humános, önfeláldozó személyiség, de híresen "nehéz" vele, viszont ennek is köszönhető, hogy a legkarizmatikusabb jegyek közt van. Nagyon leveses, használja ki az egyre szélesebb zöldségválasztékot!

Mérleg csillagjegy: szeptember 24 - október 23.

Kedves és szeretetreméltó, központi, kedvelt személyiségek, viszont általában befolyásolhatók, és kerülik a konfliktushelyzeteket. Egyre többször készít egészségtudatosabb édességeket:

Szűz csillagjegy: augusztus 24 - szeptember 23.

Ritkán tudnak a szívükre hallgatni, alapos, racionális, rend- és tisztaságszerető, precíz, okos személyiségek. Rendíthetetlenül szereti a magyaros fogásokat, csak a zsírral vigyázzon!

Oroszlán csillagjegy: július 23 - augusztus 23.

Harcosak, de leginkább magukra számítanak, néha önként vállalt magányukban élnek. Zárkózottság, erős önfejlesztési igény jellemzi őket. Ebbe a természetbe elkel néha az édesség, egyik kedvencük nem meglepő módon a csokoládé:

Csokis túrós crostata

Imádom az olasz konyhát, sokat utazom a híres csizmába, és nagyon sok olasz receptet megismertem és kóstoltam már. A ricottát különösen szeretem, hiszen nagyon sokféleképpen ...

Sokáig puha csokis cookie

Ennek bizony hosszú a story-ja.:) Először is azt szeretném hozzá tenni, hogy nagyon könnyű összedolgozni a hozzávalókat. Nem csomósodik, gyors és egyszerű. Nem kell a megéget ...

Rák csillagjegy: június 22 - július 22.

A legnőiesebb jegy, de egy életet át tud álmodozni. Szíve választottjához végletekig ragaszkodik, és nagyon családcentrikus. A rákok szeretnek nagyokat reggelizni, ha tehetik. Őrizzék meg ezt a jó szokásukat:

Chilis-avokádós omlett

Omlettet mindenki tud készíteni! De vajon elég merészek vagyunk ízesíteni? Hajrá! Én is igyekszem majd sokféle egyszerű, de nagyszerű ötletekkel feldobni a tojásos ételeket. 

Lenmagos cukkinikrém

A mai napot az év legmelegebb napjának titulálják. Eldöntöttem, a lehető legkevesebb időt töltöm a konyhában. Volt egy közepes cukkinink, és elkészítettem belőle ezt a fincsi kis ...

Ikrek csillagjegy: május 22 - június 21.

Két személyiségűek, bonyolultak - néha felsőbbrendűnek érzik magukat, máskor pont nem. Az egytálételek a család kedvencei, mindig bevetheti őket:

Bika csillagjegy: április 21 - május 21.

Energikus, erős, empatikus - nehezen dönt, ha változásokról van szó, cserébe tényleg nagyon együtt érző lélek. A torta és sütemény elmaradhatatlan kellékek náluk, főleg a hosszúhétvégén:

Latte machiato torta

Egy újságban találtam a recepetet, amit természetesen rögtön átvariáltam, mert az ottani piskótája nem tetszett, és az arányok sem. Így lett ez a mostanra már jól bevált recept. ...

Túrós-diós sütemény

Nagyon finom. Új, eddig ismeretlen ízek (így együtt). A diós lapok közé a túró anyukám ötlete volt :)  És nagyon jó ötlet volt! A teljes tésztamennyiséget, de csak a fele krémet ...

Belga trüffel torta

Ennél finomabb tortát még soha nem ettem, igaz, ennél nehezebbet is ritkán készítettem, mert valahogy mindig az idegösszeomlás szélére akar juttatni. Mikor utoljára csináltam, - a ...

Kos csillagjegy: március 21 - április 20.

Erős, energikus, ezért néha akár agresszív is, gyakran irányító, vezető szerepben éli életét. Gyors fogásokra lesz ideje, mert sok a dolog. Ne ragadjon le a tésztáknál!

ÉS EZEKET LÁTTAD?

Ezeket olvastad már?

Tésztamentes spenót quiche

Legújabb receptek

Hagyományos ludaskása

Ősszel és télen gyakran fogyasztunk libát, amely kiváló fehérje-, vas-, B2- és B6-vitaminforrás. Márton-napon pedig még inkább a libahús dukál. A Ludaskása az egyik legnépszerűbb ...

Borókaszirupos mocktail

Az Agárdi Blue Chamelon 0%-os borókasziruppal szuper alkoholmentes italokat tudunk készíteni. Így, ha nem szeretjük az alkoholt, vezetünk, vagy csak úgy kipróbálnánk, akkor itt van két ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...