HETI ÉTELHOROSZKÓP: ez a ZÖLDFŰSZER igazán jót tesz a csillagjegyednek

Petrezselyem, koriander, rozmaring, kakukkfű, kapor...na de mi van még? És kinek melyik jutott? Nézzük!

HALAK csillagjegy: február 20 - március 20.

Önzetlen, romantikus, ábrándozó típus, minden csalódásba belehal egy kicsit, szereti az állandóságot.A petrezselyem az ő választottja, és mindenképpen azt ajánljuk, hogy csakis frissen, a végén, hőkezelés nélkül szórja az ételekre!

Vízöntő csillagjegy: január 21 - február 19.

Őszinte, empatikus, humánus személyiség, szereti a különc, érdekes embereket; sok köztük a tudós, feltaláló...és az oregánóimádó is! Szárítva igazán intenzív az íze, és minden olaszos étel velejárója:

Bak csillagjegy: december 22 - január 20.

Életerő, optimizmus, óriási energiák, nehézfejű konokság, ezek a legfőbb jellemzőik. És a magyaros ételek szeretete - például majorannával spékelve:

Nyilas csillagjegy: november 23 - december 21.

Intelligensek, széles látókör, nagy szívük jellemzi őket, és kifejezetten szeretik a hasukat. A zsálya az ő választottjuk - érdemes kipróbálni a friss leveleket pirítva !

Skorpió csillagjegy: október 24 - november 22.

Imád élni, humános, önfeláldozó személyiség, de híresen "nehéz" vele, viszont ennek is köszönhető, hogy a legkarizmatikusabb jegyek közt van.Imádja a kakukkfüvet! Plusz előnye, hogy felfúvódás ellen is hatékony, például a bablevesben:

Nyári bableves (Bableves 6.)

A bableveseknek egy teljesen más műfaja: igazi nyári verzió, hús (következésképpen füstös íz) nélkül, sok fűszerrel. Érdemes kipróbálni.

Mérleg csillagjegy: szeptember 24 - október 23.

Kedves és szeretetreméltó, központi, kedvelt személyiségek, viszont általában befolyásolhatók, és kerülik a konfliktushelyzeteket.A bazsalikom viszont örök kedvencük, nyilván leginkább az olaszos fogások tetején, frissen.

Szűz csillagjegy: augusztus 24 - szeptember 23.

Ritkán tudnak a szívükre hallgatni, alapos, racionális, rend- és tisztaságszerető, precíz, okos személyiségek. A rozmaring a szívük választottja, amit legfőképp paradicsomos illetve húsos ételek tetején szeretnek:

Oroszlán csillagjegy: július 23 - augusztus 23.

Harcosak, de leginkább magukra számítanak, néha önként vállalt magányukban élnek. Zárkózottság, erős önfejlesztési igény jellemzi őket.A hagymafélék közül az enyhe, szálas metélőhagyma, azaz a snidling a favoritjuk.

Rák csillagjegy: június 22 - július 22.

A legnőiesebb jegy, de egy életet át tud álmodozni. Szíve választottjához végletekig ragaszkodik, nagyon érzékeny és családcentrikus.Megküzdött a korianderzöld szeretetéért, de mára igazi rajongó lett!

Ikrek csillagjegy: május 22 - június 21.

Két személyiségűek, bonyolultak - néha felsőbbrendűnek érzik magukat, máskor pont nem. Nehezen illeszkednek, nagyon aktívak, mozgékonyak. A tárkonyos levesekért tűzbe tennék a kezüket!

Bika csillagjegy: április 21 - május 21.

Energikus, erős, empatikus - nehezen dönt, ha változásokról van szó, cserébe tényleg nagyon együttérző lélek. A kapros tökfőzeléktől vagy mondjuk egy sztrapacskától a mennybe megy!

Kos csillagjegy: március 21 - április 20.

Erős, energikus, ezért néha akár agresszív is, gyakran irányító, vezető szerepben éli életét. Menta - jöhet minden formájában, akár a limonádéba szórva, frissen, akár egy borsókrémlevesben, de koktélokban is!

Mentás borsóleves ropogós baconnel

Könnyed, de mégis laktató, üde, frissítő leves. Kell ennél több egy hosszú nap után? Én tudom, a recept kellett, hiszen a Blikk Nők Konyha 2014. márciusi számából inspirálódtam.

És ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...