Nektek is fejtörést okoz, miként iktassátok a gyermek étrendjébe a magában fojtós májat? Pamelie szakácsunk némi zöldbabbal, brokkolival álcázza a májat. Tényleg működik!
brokkolifőzelék
A kislányom nem igazán rajong a májért, de a brokkoli és a bab karakteres ízével lágyítható a máj íze, így szívesen megeszi.
Sok anyukának okoz fejtörést, hogyan iktasson hetente-kéthetente egyszer májat a gyermek étrendjébe. A máj magában fojtós, íze karakteres, egyszóval reménytelen. Pamelie szakácsunk megmutatja, miként csempészi a májat csemetéje pocakjába: a máj erős ízét zöldbabbal és brokkolival lágyítja, így már rögtön szívesen fogadja a kisbaba. Jó ötlet, igaz?
Zöldbabos-májas brokkolifőzelék (8 hónapos kortól)
Hozzávalók 4-5 adaghoz
Elkészítés
- A zöldbabot megtisztítjuk, feltesszük főni.
- Mikor már majdnem kész, hozzátesszük a megtisztított brokkolit és a májat.
- Ha minden megfőtt, az utolsó pár percben hozzáadunk apróra vágott petrezselymet és majoránnát (ez el is maradhat).
- Összeturmixoljuk vagy villával összetörjük, löttyintünk hozzá egy pici napraforgó- vagy olívaolajat és kész.
A recept itt elmenthető a receptkönyvbe >>
Receptek a Babakonyhából itt >>
rakott kel
A Kismama Babakonyhája c. könyvből származik a recept. Szeretem a rakott kelt, de túl macerás elkészíteni. Annyi a mosogatnivaló utána, hogy csak na :-) Ez egy egyszerűbb verzió, s olyat ...
vadas
Vadasnak indult eredetileg Sari ebédje, de keveselltem a zöldségeket, ezért befurakodott a zöldbab is a tervbe :). A mascarpon-et meg imádom, mert olyan könnyen kezelhető. Leginkább akkor ...
lecsó
Itt a lecsó szezon, gondoltam, a kisfiamnak is jusson a jóból, ezért neki paprika helyett cukkinivel készítettem, így majdnem ugyanazt falatozott, mint a nagyok :-)
húsos tészta
A kertünkben termett finom, édes paradicsom végre ízlik a kisfiamnak, ezért mindenféle formában igyekszem elkészíteni neki.
rizsköret
A receptet anyukám rizses csirkéje ihlette.
Tulajdonképpen utólag nyugodtan lehet ebbe is bármilyen húsneműt keverni, hogy változatosabb legyen.
vegyes főzelék
Minden reggel kilátogatunk Sari babával a piacra, és a látottak alapján dől el, hogy mit fog aznap (szerencsés esetben másnap is) ebédelni. Legutóbb csak a csirkemáj volt fix, ahhoz ...