Heti egyszer csirkemáj. De hogyan?

Nektek is fejtörést okoz, miként iktassátok a gyermek étrendjébe a magában fojtós májat? Pamelie szakácsunk némi zöldbabbal, brokkolival álcázza a májat. Tényleg működik!

Sok anyukának okoz fejtörést, hogyan iktasson hetente-kéthetente egyszer májat a gyermek étrendjébe. A máj magában fojtós, íze karakteres, egyszóval reménytelen. Pamelie szakácsunk megmutatja, miként csempészi a májat csemetéje pocakjába: a máj erős ízét zöldbabbal és brokkolival lágyítja, így már rögtön szívesen fogadja a kisbaba. Jó ötlet, igaz?

Zöldbabos-májas brokkolifőzelék (8 hónapos kortól)

Hozzávalók 4-5 adaghoz

Elkészítés

  1. A zöldbabot megtisztítjuk, feltesszük főni.
  2. Mikor már majdnem kész, hozzátesszük a megtisztított brokkolit és a májat.
  3. Ha minden megfőtt, az utolsó pár percben hozzáadunk apróra vágott petrezselymet és majoránnát (ez el is maradhat).
  4. Összeturmixoljuk vagy villával összetörjük, löttyintünk hozzá egy pici napraforgó- vagy olívaolajat és kész.

A recept itt elmenthető a receptkönyvbe >>

Receptek a Babakonyhából itt >>

Rakott kel kicsit másként - fazékban

A Kismama Babakonyhája c. könyvből származik a recept. Szeretem a rakott kelt, de túl macerás elkészíteni. Annyi a mosogatnivaló utána, hogy csak na :-) Ez egy egyszerűbb verzió, s olyat ...

Vadas mascarpone-val babáknak

Vadasnak indult eredetileg Sari ebédje, de keveselltem a zöldségeket, ezért befurakodott a zöldbab is a tervbe :). A mascarpon-et meg imádom, mert olyan könnyen kezelhető. Leginkább akkor ...

Lecsó babáknak

Itt a lecsó szezon, gondoltam, a kisfiamnak is jusson a jóból, ezért neki paprika helyett cukkinivel készítettem, így majdnem ugyanazt falatozott, mint a nagyok :-)

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...