A hét szakácsa: Wendy

A hét szakácsa rovatunkban hetente egy-egy szakácstársatokat ismerhetitek meg közelebbről. Fogadjátok szeretettel a NoSalty e heti főszakácsát, Wendyt!

Wendy

Nem sokkal a NoSalty indulását követően csatlakoztam hobbi szakácsként e webszakácskönyvhöz. Nagyon tetszett a weblap formátuma, illetve az, hogy valamennyi recepthez kép is tartozik. Mivel több kipróbált receptem is volt innen-onnan, így rögtön regisztráltam a szedres-mákos túrótortámmal, melynek alapját Lajos Mari 66 torta könyvéből olvasott recept képezi. Bevallom, ő az a szakácsnő, akit méltán tarthatok – ha lehet mondani – mesteremnek, ugyanis a legtöbb bevált receptem az ő könyveiből származik.

Családom nem mondható kicsinek. Négy gyerkőc mellett igazi kihívás egy hétvégi ebéd elkészítése. Ugyanakkor a gyerekek kiváló tesztelők is, több receptemet rajtuk kísérleteztem ki, ami így elsőre furcsán hangozhat, de a gyerekek akkor is igazi kritikusok. Így például az epres pavlova náluk nagyon menő, a recept alapján idén elkészített torta nagy sikert aratott és percek alatt el is tűnt az asztalról. A receptjeim között található babaételeket – bár már nem fogyasztjuk, hiszen a legkisebbek is elmúltak háromévesek – bátran tudom ajánlani. Ha a felnőtt szájíz számára egyik-másik furcsán hangzik is, a kicsik nagyon szerették ezeket a fogásokat.

Almapüré csirkehússal babáknak

Az alma már 4-5 hónapos kortól adható, de ha hússal egészítjük ki, akkor inkább várjunk vele 7 hónapos korig. Én krumplit a sűrűség miatt szoktam hozzátenni (könnyebb az etetés), ...

A négy gyerek és a munkám miatt sajnos nem túl sok idő marad a sütésre-főzésre, de ha van egy kis szusszanás, szeretek régi receptkönyveket is olvasgatni. Ilyen például Kugler szakácskönyve, amely nekem csak reprint kiadásban van meg, de ennek ellenére már kacérkodtam a gondolattal, hogy az ott leírtak alapján elkészítem az egyik édességet, ami a hozzávalók és a recept leírása alapján nem kis kihívásnak mutatkozik. Ezen kívül szeretek angolszász oldalakat is böngészni, ahol remek sütiket lehet találni. Ezeket – mint pl. a Csokoládés hógolyó – már többször szállítottam gyerekpartikra.

Kelt kakaós-mazsolás kuglóf

Limara péksége oldalán találtam a receptet, de módosítottam annyit rajta, hogy kenyérsütőgépben elkészíthetővé tettem. Így is nagyon szép lett. Nem volt kuglófformám, így egy ...

Joghurtos-tejszínes citromkrém

Stahl Judit Büntetlen Örömök c. könyvében találtam a receptet és kipróbáltam. A tapasztalatok alapján írtam le a fenti elkészítési módot, szerintem nagyon finom desszert.

Joghurtos panna cotta

A panna cotta olasz édesség, jelentése főtt tejszín. Ez a recept azonban egy kevésbé kalóriadús változat, Stahl (Büntetlen örömök) nyomán, ami bármikor könnyen és gyorsan ...

Köszönöm a lehetőséget, hogy ennek a hétnek a szakácsa lehetek. Süssetek, főzzetek!

Üdvözlettel: Wendy

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

Érkezik az omlós, lekvárral pufira töltött hókifli, minden ünnep kedvence

A hókifli bármilyen alkalomra megfelelő választás, porcukorral bevont külseje miatt azonban karácsonykor jön el igazán az ideje. Szinte elképzelhetetlen nélküle az ünnepi asztal, még a legkritikusabb vendéget is egyből elvarázsolja. A hókifli készítése egyszerű, így bárki nekiláthat, aki egy kis ünnepi hangulatot szeretne csempészni az otthonába. Ezúttal viszont lekvárral is megtöltöttük!

Kristyán Fanni

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...