A hét szakácsa: vikki

Nagyon örültem a lehetőségnek, hogy ezen a héten én lehetek a hét szakácsa, ugyanis régi-új hobbim, a főzés (és még inkább a sütés) itteni receptjeimmel kapott új életre.

Répatorta muffin citromos krémmel

Ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük az elején.

Talán lehet, hogy nem is véletlen a sütemények és a desszertek iránti rajongásom, meglehet, hogy eleve belém volt „kódolva”, ugyanis halvány emlékképeimben bizony elég élénken él még, mikor egészen pöttöm kislányként már a homokozóban is formába nyomkodott „sütiket” készítettünk lelkesen unokatestvéreimmel. Aztán ahogy nagyobbak lettünk, már a mamák gondosan művelt kiskertjéből elcsent friss zöldségekből készítettük (egyelőre még ehetetlen)„ételkölteményeinket” – a mamák nem kis bosszúságára.

Ezeket olvastad már?

Jó néhány évnyi kihagyás után aztán ismét rátaláltam kedvenc elfoglaltságomra, a konyhai alkotásra, azon belül is a desszertkészítésre. Első műveimet, amik még amolyan „első lépések a konyhában” próbálkozások voltak, itt a NoSaltyn osztottam meg és mások ide feltöltött receptjeiből tanulgattam a sütikészítés rejtelmeiről. Ahogy a tudásom bővült, egy idő után jöttek az újabbnál újabb saját ötletek is, amik úgy éreztem, egy saját blogot is megkívánnak: így megszületett a Sütidoboz (http://sutidoboz.hu/ https://www.facebook.com/sutidoboz ), ahol azóta is megosztom legújabb alkotásaimat.Igen, alkotások, mindenféle túlzás nélkül.

Tonhalas focaccia

Egy gyors és könnyű vacsora illatos kakukkfűvel és tonhallal. A múltkor eszembe jutott a focaccia, hogy milyen régen volt, pedig mennyire jó. Most tonhallal készítettem, mert egy kicsit ...

Levendulás-citromos cookie

A levendula-citrom ízkombináció egyenlőre még mindig megunhatatlan számomra. Most cookie készült ezzel az ízesítéssel. Frissen a legfinomabb, mikor a kívül rákaramellizálódó ...

Hagymás-olívabogyós pogácsa

Ennek a burgonyás pogácsának a receptjét nemrég találtam meg az ősrégi receptgyűjtemény legmélyén. Fogalmam sincs, honnan származhat, egy kicsi, újságból kivágott fecnin volt, és a ...

Ugyanis számomra a sütés (és a főzés is) olyan, mint a művészet: ízek, színek, formák és illatok harmóniáját adja vissza minden egyes elkészült finomság. Bármilyen egyszerű ételből is varázsolhatunk látványos fogást, csak egy kis kreativitásra van hozzá szükség.

Vikki receptjei

Így tehát kedves NoSalty olvasók, benneteket is arra szeretnélek bátorítani, hogy engedjétek szabadjára ti is a fantáziátokat, kísérletezzetek bátran új ízekkel, hogy nálatok is igazi alkotások születhessenek hamarosan! És ki tudja, lehet nem sokára a ti soraitok is itt köszönnek majd vissza a Hét szakácsa rovatban!

A hét szakácsa sorozat korábbi szereplőiről itt olvashatsz

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...