A „Timi Poppins” fantázianevet olaszországi kalandom során találtam ki, amikor 1 éven keresztül Ligúriában éltem, és Mary Poppinshoz hasonlóan gyerekekre vigyáztam. Gasztronómiai élményekkel bőven el voltam látva az olasz családban, a Mamma minden este friss hozzávalókból készített egészséges és ízletes vacsorát, ha pedig ő nem ért rá, a nagymama dobott össze egy 4-5 fogásos kis lakomát. Amikor csak tudtam, figyelmesen lestem el tőlük a konyhatechnikákat, a fűszerezési tippeket, és azt, hogy hogyan dolgozzák fel a hozzávalókat, és milyen praktikusan módszerekkel tartósítják a fel nem használt, de később fogyasztható ételeket.
Hazatértemkor az én családomban is próbáltam bevezetni az „egyszerű, de nagyszerű” főzés technikáját, feltöltöttem a spájzt fűszerekkel és olaszos hozzávalókkal. Ami sosem hiányozhat itthonról: a tészta, az oregánó, az olívaolaj, a fokhagyma és természetesen a parmezán!
Ezeket olvastad már?
A főztjeim annyira tetszettek az itthoni közönségnek, hogy elhatároztam, megosztom a barátaimmal és ismerőseimmel a receptjeimet. Receptblogom címét, melyet megtaláltok szakácsoldalamon, 1,5 éve indítottam. Mára 58 saját recept szerepel rajta, és ezek legjobbjait a NoSalty-ra is feltöltöttem. Idő közben másik hobbimnak is hódolhattam, az ételfotózásnak, szerintem egyre szebb és profibb képeket sikerül csinálnom, de természetesen van még hova fejlődnöm.
Ezeket olvastad már?
Egyik jövőbeli célom az, hogy több időt tudjak szakítani a főzésnek és sütésnek, még több új, egészséges, kreatív receptet tudjak készíteni, fotózni, és ha már kellőképpen felkészültem rá lelkileg, szeretnék videórecepteket is publikálni. Remélem a NoSalty-n erre is lehetőség lesz majd ;)