A hét szakácsa: Takácsné N. Olga

E heti főszakácsunk Takácsné N. Olga. Most tőle tudhatjátok meg, hogyan került a konyhába, miért maradt ott, és milyen újításokkal próbálja feldobni a mindennapokat.

Hogyan találtam magam a konyhában? Igazából úgy, hogy megszületett az első gyermekünk, és elkezdtem főzni, alakítani a család ízlését. Rájöttem, hogy főzni jó, és jó, ha sikert aratok vele (ez szerencsére gyakran megesik! :-) ). A mindennapos főzés miatt variáltam kicsit, újabb dolgokat próbáltam ki, de alapjában véve ragaszkodom a magyaros konyhához, és ahhoz, hogy gyors, egyszerű ételeket készítsek. Nagyon féltem a kelt tésztától, pár évvel ezelőttig nem is készítettem. Aztán a kislányomnak szerettem volna a kedvében járni, találtam egy kakaóscsiga-receptet és belevágtam. Anyósom is biztatott, és végül sikerült: finom, szaftos kakaós csigák kerekedtek. Csodáltam a tésztát, a látványát, a tapintását, jó vele dolgozni. Jó látni, ahogy növekszik. Azóta is nagy kedvenc nálunk a kakaós csiga, amit gyakran készítek, s most már mindenféle kelt jöhet!

A hét szakácsa: Mercedes >>

Hűtős lángos Olgitól

A lángos nálunk inkább téli étel. Minap megcsapott lent a karácsonyi vásárban az illata, és gondoltam előkotrom a receptet, s a hétre betárazok belőle a hűtőbe. Kb. egy hétig áll el ...

Nagyon egyszerű karalábéleves

A karalábéleves elkészítésének lehető legegyszerűbb módja. Babáknak is kedvenc étele, legalábbis nálunk nagyon szeretik a gyerekek. Egészséges, se liszt, se rántás, se tejföl.

Próbálkozom újdonságokkal, de persze nem sikerülhet minden; emlékezetes kudarcom a céklaleves volt, ami konkrétan ehetetlenre sikeredett, még a mindent ehetőre lehet sózni felkiáltással sem volt menthető. Izgalmas dolog látni, hogy a gyerekek milyen ételeket szeretnek, és miket nem. Tavaly történt, hogy anyukámtól kaptam egy receptet, a burgonyapongyolás virslit. El is készítettem, egyik-másik sajttölteléket kapott, s közben végiggondoltam, miket kedvel a kisfiam, és el is döntöttem, hogy na, ez az, amit ő nem fog megenni. Aznap sokáig aludt délután, s mikor felkelt, szabályosan rávetette magát a halomra. Én pedig nagy megelégedettséggel néztem, hogy falja be az ételt. Ez még nem volt neki elég, egész délután rájárt, és csent belőle, végül már a lakás több pontján találtam félig megcsócsált burgonyapongyolás sajtot, virslit. A legnagyobb elismerésnek tartom, mikor a gyermekeim jóízűen eszik az ételeket, a sütiket.

A hét szakácsa: Torma >>

Krémsajtos rántott csirkemell

Kicsit másként szerettem volna a rántott csirkemellet elkészíteni, és ez a dobozos krémsajt már ott kellette magát egy ideje, így jött az ötlet, hogy bekenegetem vele a husit.

Joghurtos eper- és citromsorbet

Csak néhány hozzávaló, és finom házi fagyit kapunk. Ezen felbátorodva elmentünk a nagylánnyal a piacra, vettünk, epret meg tejszínt és natúr joghurtot, és megalkottuk a sorbet-t.

Újabban a kekszeket is itthon készítem, gyermekeim örömére. A lányom már elmúlt 5 éves, nagyon szeret segíteni a konyhában, és elismerem, elkél néha a segítség. Sokszor már úgy választok receptet, hogy ő is be tudjon segíteni. Bőszen kavar, morzsolja az élesztőt, keni a tepsit, és már jön is utána a 2 éves öccse, aki még inkább kavarodást csinál a konyha táján, viszont lelkes fogyasztó. Remélem, hogy nekik is át tudom adni a főzés, a sütés szeretetét, és nekik is céljuk lesz házias ételeket tenni a családjuk asztalára. Sokféle ételt készítettem már, de valljuk be, amit más készít, az mindig jobban esik. Az egyik ilyen étel apukám csülökpörköltje, a másik a férjem grillezett lazaca. Ezeket csak ők tudják úgy!

A hét szakácsa: Bjkata >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...