A hét szakácsa: SweetSzenilla

E heti kiemelt szakácsunk: SweetSzenilla, alias Szilvi szívből, szenvedélyesen, sok-sok kreativitással készíti ételeit, és főleg az időigényes sütiket kedveli. Ismerjétek meg!

Számomra a főzés, de még inkább a sütés kikapcsolódás és öröm....amolyan hobbi. Az alapokat anyukámtól és nagymamámtól lestem el.

SweetSzenilla szakács

A főiskolás évek alatt, a záróvizsgák előtti felkészülési időszakban, amikor már szó szerint agyamra ment a tanulás, otthagyva a jegyzeteket, könyveket nekifogtam süteményt sütni - olyasvalamit, ami bonyolult, időigényes, babrás. Ez mindig kikapcsolt.

Ezeket olvastad már?

Nagyon szeretek kísérletezni, sokszor eltérek a recepttől és a saját ízvilágomra, elképzelésemre hagyatkozom. Főleg ünnepekre szeretek sütni, igazi meglepetést és örömöt okozni a kreálmányommal, kreativitásommal a családomnak.

Ezeket olvastad már?

Mai napig a bonyolultabb elkészítést igénylő sütiket szeretem készíteni. Egy kedves ismerősöm mondta egyszer (szerintem némi túlzással): "Szilvikém! Amióta a te süteményeidet eszem, azóta tudom, hogy a cukrászdai mennyire rossz!"

Ezeket olvastad már?

A hét szakácsa: Scarlett69

E heti kiemelt szakácsunk Scarlett69, alias Emese egy hirtelen jött életmódválás alkalmával jött rá, hogy korábban étkezése nem is volt annyira sokoldalú, amennyire gondolta.

scarlett69

A hét szakácsa: Kingus

E heti kiemelt szakácsunk Kingus, aki régész diplomája után rögtön cukrász képesítést is szerzett, azóta imád sütni, és tortáival versenyeken is sikeresen szerepel.

admin

A hét szakácsa: Papillon

Eheti kiemelt szakácsunk Papillon, alias Hajni, egy időben terápiaként főzött, ma már szerencsére csak élvezetből tevékenykedik a konyhában. Ismerjétek meg!

Häxa

Legújabb receptek

Mézes torta

Mézes torta, amely csupa-csupa méz, a fondantból készült méhecskék és a fehér csokoládéból készült burkolat együttesen fenomenális ízharmónia.

Fahéjas-mogyorós csillag

Az ünnepekre hangolódva készült ez a finom aprósütemény. Persze nem kell ahhoz karácsonynak lenni, hogy megsüssük, és éppen feltöltsük vele az üresen tátongó kekszes dobozt. A ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...