Számomra a főzés, de még inkább a sütés kikapcsolódás és öröm....amolyan hobbi. Az alapokat anyukámtól és nagymamámtól lestem el.
A főiskolás évek alatt, a záróvizsgák előtti felkészülési időszakban, amikor már szó szerint agyamra ment a tanulás, otthagyva a jegyzeteket, könyveket nekifogtam süteményt sütni - olyasvalamit, ami bonyolult, időigényes, babrás. Ez mindig kikapcsolt.
Ezeket olvastad már?
Nagyon szeretek kísérletezni, sokszor eltérek a recepttől és a saját ízvilágomra, elképzelésemre hagyatkozom. Főleg ünnepekre szeretek sütni, igazi meglepetést és örömöt okozni a kreálmányommal, kreativitásommal a családomnak.
Ezeket olvastad már?
Mai napig a bonyolultabb elkészítést igénylő sütiket szeretem készíteni. Egy kedves ismerősöm mondta egyszer (szerintem némi túlzással): "Szilvikém! Amióta a te süteményeidet eszem, azóta tudom, hogy a cukrászdai mennyire rossz!"
Ezeket olvastad már?
A hét szakácsa: Scarlett69
E heti kiemelt szakácsunk Scarlett69, alias Emese egy hirtelen jött életmódválás alkalmával jött rá, hogy korábban étkezése nem is volt annyira sokoldalú, amennyire gondolta.
scarlett69A hét szakácsa: Pimkie
E heti kiemelt szakácsunk: Pimkie, alias Andi inkább a sütikészítést kedveli. Most megmutatjuk, hogy másban is remekel. Ismerjétek meg!
PimkieA hét szakácsa: Kingus
E heti kiemelt szakácsunk Kingus, aki régész diplomája után rögtön cukrász képesítést is szerzett, azóta imád sütni, és tortáival versenyeken is sikeresen szerepel.
adminA hét szakácsa: Papillon
Eheti kiemelt szakácsunk Papillon, alias Hajni, egy időben terápiaként főzött, ma már szerencsére csak élvezetből tevékenykedik a konyhában. Ismerjétek meg!
Häxa