Nagy örömmel fogadtam el a hét szakácsa felkérést, különös tekintettel arra, hogy még csak néhány hónapja regisztráltam szakácsként a NoSalty oldalára, bár már évek óta rendszeres látogatója vagyok. 1,5 éve gasztroblogot is vezetek, így a korábbi receptjeimet szépen sorban fel tudom tölteni az újakkal együtt. Ezzel remélhetőleg többeknek tudok segítséget nyújtani, vagy éppen ihletet adni a főzőcskézésben.
Két éve már, hogy összeházasodtunk a férjemmel, azóta van saját konyhám, így kötetlenül kiélhetem minden hóbortomat. A sütés iránti érdeklődésemet még anyai nagymamám keltette életre, mikor kislányként segíthettem neki – én nyújthattam a tésztákat, és kedvemre „játszhattam” a szaggatás után kimaradt darabokkal.
Sünisüti!
Bár szüleim és párom szülei is jól főznek, de inkább a hagyományos vonalat követik, míg én szeretek kísérletezni, új technikákat és ízeket kipróbálni. Viszont vannak körülmények, amik behatárolják a lehetőségeimet, pl. férjem gyümölcs-allergiája, ami a nyers gyümölcsök, csonthéjasok nagy százalékát érinti, ezen kívül pedig az én zöldségek iránt érzett finnyásságommal is meg kell küzdenem.
Ezeket olvastad már?
Míg az allergia nem megkerülhető, addig igyekszem magam minél inkább rávenni a zöldségek fogyasztására, méghozzá úgy, hogy korábban nem próbált felhasználásukkal próbálkozom az egészségesebb életmód jegyében.
Krémlevesek Sünisüti konyhájából
Ebben nagy segítségemre van a krémlevesek és fűszerek csodálatos világának felfedezése. Ennek megfelelően szeretem az adott idényben fellelhető alapanyagokat minél frappánsabban beépíteni az étkezésünkbe, hisz nem szívlelem az egyhangúságot, így ritkán készítek valamit kétszer ugyanúgy. Nyárra való tekintettel mostanában a házi fagyik jelentős mennyiségben fordulnak elő nálunk. Ráadásul sokszor jönnek át hozzánk a barátaink, vagy éppen mi ugrunk át hozzájuk, tehát mindig adódik alkalom összeütni valami gyors ropogtatnivalót.
Dekoráció SüniSüti-módra
A konyhai ténykedések terén abszolút kedvenceim a sütik, de főképp a torták – imádok a dekorálásukkal és az ízek kitalálásával pepecselni, mert jó látni az örömöt a szemekben, amikor átadom őket. Bár még a fondant-masszával nem kötöttem közeli barátságot, a terveim között szerepel a későbbiekben a házi elkészítéssel való próbálkozás és felhasználás, hogy még csinibb torta-dekorációkat alkothassak a magam és mások nem kis örömére.Mottóm: Főzzünk változatosan, kísérletezzünk bátran a fűszerezéssel!