E heti főszakácsunk, Pussycat, a messzi Ausztráliából küldi számunkra a finomabbnál finomabb falatokat. Most elmeséli nektek konyhai pályafutásának indulását, és azt, hogyan főz a kenguruk földjén.
párna
Ezt több receptből kreáltam, mert nagyon szeretem a túrós kiflit/pogácsát, de a sajtot is. A joghurt még egy plusz ízt ad neki. Frissen a legfinomabb.
Talán azzal kezdeném, hogy ebben az évben lesz 50 éve, hogy elkezdtem főzni, mivel akkor mentem férjhez. Kislány koromban nemigen érdekelt az, hogy mi történik a konyhában, mivel rossz étvágyú gyerekként még éhes sem voltam soha. Amikor tinédzser lettem, az étvágyam is megjött. Elég korán férjhez mentem, a gyerekek is jöttek egymás után, és a főzés tudománya is elkezdett érdekelni. Mivel az első években a férjem szüleinél laktunk, így az anyósomtól rengeteget tanultam, aki nagyon jól tudott elkészíteni minden magyaros ételt. Később a sors az én szüleim közelébe vetett, ahol teljesen különböző főzési szokások uralkodtak, vagyis tulajdonképpen én azon nőttem fel. Az én anyámtól aztán megtanultam azt, ahogyan a sváb ételeket főzik. Nem nagyon volt időm arra, hogy sok új recepttel frissítsem fel a családi menüt, mivel a három gyerekem mellett dolgoznom is kellett, de azért mindig próbálkoztam és nagyon örültem, ha sikerült valami újat produkálni a családi asztalra.
zöldségleves
Egy újságban találtam ezt a receptet, mert volt itthon póréhagymám, így jól jött, és méghozzá a vajbab nagyon finommá tette. Azelőtt én soha nem vettem konzerv babot és hasonlókat, ...
húsos tekercs
Egy kedves kolléganőmtől kaptam ezt a receptet. Már régen nem dolgozunk együtt, mivel én nyugdíjba vonultam. Így mindig rá gondolok, amikor ezt készítem.
kása
Állítólag a zabpehely nagyon hasznos annak, akinek magas a koleszterol szintje, mert csökkentő hatása lehet, ezért én mindennap ezt reggelizek. Egyébként szeretem is, úgyhogy nem nehéz ...
kínai ételek
Először a lányomnál ettem ilyet, és nagyon megízlett. Habár ő a szószt készen vette (itt lehet kapni), csak a húst, paprikát és a szeletelt hagymát kellett megsütni, és a készen vett ...
Közben a gyerekek felnőttek, én pedig már 8 éve nyugdíjban vagyok, így aztán rengeteg időm van arra, hogy a legkedvesebb szórakozásommal, a főzéssel örömet szerezzek a családomnak. 30 éve, hogy Ausztráliában élek. Eleinte bizony nem volt könnyű megtalálni a módját, hogy a mi jól bevett szokásaink szerint készítsem el kedvenc ételeinket. Emlékszem, amikor még itt a mákot a gyógynövényboltok árulták csak, 50 g-os kis tasakokban. Persze így szó sem lehetett mákos tésztáról vagy mákos sütiről, ami nagy kedvence az egész családnak, főleg nekem. (Azóta már jobb a helyzet, és alkalmam van kilószámra venni a mákot.) A másik emlékem, amikor még nem tudtam, hogy itt olyan lisztet is árulnak, ami már el van keverve a sütőporral, szóval azt hittem, hogy normál liszt, és abból készítettem volna a nokedlit, ami persze teljesen szétfőtt a vízben.
ázsiai levesek
Nagyon szeretem a kókusztejjel készített leveseket, a mogyoróvajjal különösen finom.
Az interneten kerestem rá receptet, és ezt találtam. Nekem és a férjemnek különösen ízlett, a ...
májas húsételek
Nagyon régen kb. 30 évvel ezelőtt egy kollégám kínált meg az általa így elkészített májjal, ami annyira finom volt, hogy megkértem, mondja el, hogyan készíti. Megtanított arra, hogy a ...
pangasiusreceptek
A pangasius sajnos nem egy ízes halfajta, így valamilyen úton ízesíteni ajánlatos. A fishstock-ot ázsiai boltok árulják, de gondolom, hogy a Mo.-on kapható halászlékocka is megteszi. ...
almás rétes
Nem akartam külön bíbelődni az almás és túrós rétessel, kíváncsi voltam, hogy milyen íze lesz együtt, és azt hiszem, hogy eltaláltam. Nagy sikere lett.
A NoSalty-oldalt csak pár hónapja fedeztem fel, és nagyon boldog voltam, hogy mennyi jó receptet találtam, és sok új ételt készíthetek. Aztán gondoltam, miért ne oszthatnám meg másokkal én is azt, amit tudok, akár idősebb, akár fiatal háziasszonyokkal, akik segítségre szorulnak. A végén egészen hobbivá alakult nálam a főzés. Én is boldog vagyok, amikor látom, hogy a családom is boldogan fogyasztja el a főztömet.
különleges levesek
Mivel én Soroksáron születtem és nőttem fel - háromnegyed részben - sváb ősök leszármazottjaként, így megtanultam a sváb főzési szokásokat is a magyaros ételek mellett, amely ...
krumpliköret
Eredetileg én ezt a krumplit sütőben szoktam sütni. Mivel itt most közeledik a nyár, és hirtelen 36 fok meleg lett mára, így nem akartam a sütővel felmelegíteni a konyhát, ezért kellett ...
bögrés süti
Egy helyi magazinban találtam ezt a receptet. Olcsó, egyszerű, de nagyon finom hétköznapi sütemény.
A rebarbara jam lekvárommal van megkenve a tészta.
bögrés süti
Eredetileg egy jól bevált muffin receptből indultam ki évekkel ezelőtt. Azóta már többféle ízesítéssel készítettem el. Most a túrósra került a sor.
Mivel én az egyszerűségek ...
A rovat korábbi cikkeit itt találod >>