A hét szakácsa: Pussycat

E heti főszakácsunk, Pussycat, a messzi Ausztráliából küldi számunkra a finomabbnál finomabb falatokat. Most elmeséli nektek konyhai pályafutásának indulását, és azt, hogyan főz a kenguruk földjén.

Talán azzal kezdeném, hogy ebben az évben lesz 50 éve, hogy elkezdtem főzni, mivel akkor mentem férjhez. Kislány koromban nemigen érdekelt az, hogy mi történik a konyhában, mivel rossz étvágyú gyerekként még éhes sem voltam soha. Amikor tinédzser lettem, az étvágyam is megjött. Elég korán férjhez mentem, a gyerekek is jöttek egymás után, és a főzés tudománya is elkezdett érdekelni. Mivel az első években a férjem szüleinél laktunk, így az anyósomtól rengeteget tanultam, aki nagyon jól tudott elkészíteni minden magyaros ételt. Később a sors az én szüleim közelébe vetett, ahol teljesen különböző főzési szokások uralkodtak, vagyis tulajdonképpen én azon nőttem fel. Az én anyámtól aztán megtanultam azt, ahogyan a sváb ételeket főzik. Nem nagyon volt időm arra, hogy sok új recepttel frissítsem fel a családi menüt, mivel a három gyerekem mellett dolgoznom is kellett, de azért mindig próbálkoztam és nagyon örültem, ha sikerült valami újat produkálni a családi asztalra.

Póréhagymaleves vajbabbal

Egy újságban találtam ezt a receptet, mert volt itthon póréhagymám, így jól jött, és méghozzá a vajbab nagyon finommá tette. Azelőtt én soha nem vettem konzerv babot és hasonlókat, ...

Káposztás csirkerolád

Egy kedves kolléganőmtől kaptam ezt a receptet. Már régen nem dolgozunk együtt, mivel én nyugdíjba vonultam. Így mindig rá gondolok, amikor ezt készítem.

Zabkása reggelire

Állítólag a zabpehely nagyon hasznos annak, akinek magas a koleszterol szintje, mert csökkentő hatása lehet, ezért én mindennap ezt reggelizek. Egyébként szeretem is, úgyhogy nem nehéz ...

Mogyoróvajas satay csirke

Először a lányomnál ettem ilyet, és nagyon megízlett. Habár ő a szószt készen vette (itt lehet kapni), csak a húst, paprikát és a szeletelt hagymát kellett megsütni, és a készen vett ...

Közben a gyerekek felnőttek, én pedig már 8 éve nyugdíjban vagyok, így aztán rengeteg időm van arra, hogy a legkedvesebb szórakozásommal, a főzéssel örömet szerezzek a családomnak. 30 éve, hogy Ausztráliában élek. Eleinte bizony nem volt könnyű megtalálni a módját, hogy a mi jól bevett szokásaink szerint készítsem el kedvenc ételeinket. Emlékszem, amikor még itt a mákot a gyógynövényboltok árulták csak, 50 g-os kis tasakokban. Persze így szó sem lehetett mákos tésztáról vagy mákos sütiről, ami nagy kedvence az egész családnak, főleg nekem. (Azóta már jobb a helyzet, és alkalmam van kilószámra venni a mákot.) A másik emlékem, amikor még nem tudtam, hogy itt olyan lisztet is árulnak, ami már el van keverve a sütőporral, szóval azt hittem, hogy normál liszt, és abból készítettem volna a nokedlit, ami persze teljesen szétfőtt a vízben.

Thai mogyoróvajas kókusztejleves

Nagyon szeretem a kókusztejjel készített leveseket, a mogyoróvajjal különösen finom.  Az interneten kerestem rá receptet, és ezt találtam. Nekem és a férjemnek különösen ízlett, a ...

Pirított csirkemáj Vilitől

Nagyon régen kb. 30 évvel ezelőtt egy kollégám kínált meg az általa így elkészített májjal, ami annyira finom volt, hogy megkértem, mondja el, hogyan készíti. Megtanított arra, hogy a ...

Lecsós pangasiuspaprikás

A pangasius sajnos nem egy ízes halfajta, így valamilyen úton ízesíteni ajánlatos. A fishstock-ot ázsiai boltok árulják, de gondolom, hogy a Mo.-on kapható halászlékocka is megteszi. ...

Almás-túrós rétes

Nem akartam külön bíbelődni az almás és túrós rétessel, kíváncsi voltam, hogy milyen íze lesz együtt, és azt hiszem, hogy eltaláltam. Nagy sikere lett.

A NoSalty-oldalt csak pár hónapja fedeztem fel, és nagyon boldog voltam, hogy mennyi jó receptet találtam, és sok új ételt készíthetek. Aztán gondoltam, miért ne oszthatnám meg másokkal én is azt, amit tudok, akár idősebb, akár fiatal háziasszonyokkal, akik segítségre szorulnak. A végén egészen hobbivá alakult nálam a főzés. Én is boldog vagyok, amikor látom, hogy a családom is boldogan fogyasztja el a főztömet.

Soroksári esküvői leves

Mivel én Soroksáron születtem és nőttem fel - háromnegyed részben - sváb ősök leszármazottjaként, így megtanultam a sváb főzési szokásokat is a magyaros ételek mellett, amely ...

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...