Baranya megye déli részén élünk, mostanában úgy hívják a „ bor városa”. 3 gyermekünk van akiknek rendszeresen főztem-főzök, na és persze minden hét végén sütök. Új süteményeknél aktív tesztelők.
A fő ételek közül a Tejfölös-fokhagymás szaftos csirke a kedvencük és a Borsos tokány. Ezeket bármikor csinálhatom soha nem tiltakoznak ellene. Szerencsémre a párom is tud főzni és ő is hozott egy kis változatosságot a konyhánkba. Az ő specialitása a Csülkös bableves amit azóta én is megtanultam tőle.
Ezeket olvastad már?
A főzéssel-sütéssel már gyerekkoromban megismerkedtem, mindig a konyhában lábatlankodtam. Akkor lestem el az alapokat anyumtól. Zöldborsó levest, paprikás krumplit, palacsintát „sütni” nagyon tudtam. Piskóta készítésnél én voltam a kukta, segítettem felverni a tojáshabot aminek egy részét rendszerint megettem, de azért a süti elkészült.25 éve gyakorlom a főzést, igyekszem változatosan és finomakat készíteni amiben a NoSalty nagy segítségemre van, amikor épp tanácstalan vagyok mi legyen a menü. A párom nagyon szereti a leveseket így mindig nagy mennyiséget kell főznöm.
Ezeket olvastad már?
Ünnepekre igyekszem mindig több fogást készíteni amit úgy állítok össze, hogy mindenkinek legyen valami finomság, amit szívesen fogyaszt. Majonézes, tejfölös saláták, a töltött, rántott húsok, sütemények, torták. Örömmel tölt el amikor azt látom, hogy szinte minden elfogy.
Ünnepi kuglóf Pötyitől
Jó alapanyagokból, friss zöldségekből és a NoSalty konyhatündéreinek receptjeiből, ötleteiből lehet igazán finomakat készíteni ezekre az alkalmakra. Egyben nagyon örülök , hogy részese lehetek ennek a remek oldalnak.