A hét szakácsa: pipőke

E heti kiemelt szakácsunk pipőke, alias Bogi, tíz éve érkezett a fővárosba. A sütés-főzés a kreativitás megélését, az új ízek és tálalási technikák keresését jelenti számára.

pipőke szakács

Kollégista koromban egyik barátnőm hatására kezdtem el kísérletezgetni a konyhában, aztán elsodortminketegymástól az élet, de körülbelül két éve ismét felvettük a barátság fonalát, és szintén az ő hatására kezdtem egészségesebben táplálkozni. Újra elmerültem a konyha világában, a régi és újabb szakácskönyvek és persze a nosalty-s receptek tengerében.

Ezeket olvastad már?

Persze addig is főzőcskéztem, de nem tartottam szem előtt a tudatos táplálkozást. Ma is szívesen fogyasztok egy jó lángost, zöldséges palacsintát vagy egy szelet angol gyümölcskenyeret, de a tudatosság és az alapanyag-választás ezek esetében is fontos nálam.

Ezeket olvastad már?

Mostanság szívesen kísérletezgetek muffinokkal, igaz, hogy gyakorlatilag ezek a legegyszerűbb édes sütik, de nagy örömmel tölt el, ha meglephetem a barátaimat, a családomat, a barátomat, a munkatársaimat, akik mind lelkes és kritikus fogyasztói az elkészült édes és sós verzióknak.

Ezeket olvastad már?

Nagy álmom egy saját muffinozó, ahol a hedonista muffinoktól a vegán muffinokig mindenki megtalálná a kedvére valót egy jó turmix vagy tea társaságában.A sütés-főzés mindig boldogsággal tölt el, számomra ez a kreativitásom megélése.

Legújabb receptek

Sós vendégváró szelet

Ünnepekkor nagy siker szokott lenni a hidegtál, vagy valamilyen más vendégváró. Ez egy egyszerűen elkészíthető, mutatós sós szelet, amibe ízlés szerint cserélgethetjük a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...