A hét szakácsa: Nyuszikutya

Nyuszikutya, alias Yvette, két fiú édesanyja, akik közül a kisebbik nemsokára szakács lesz. Olvassátok szeretetteljes írását, és ismerjétek meg csodás receptjeit!

Kislánykoromban kezdődött ez a szerelem a konyhával. Mindkét nagymamám remek szakácsnő volt, szinte a kötényük alatt nőttem fel, miközben tésztát dagasztottam, krémeket kevertem. Sosem felejtem el azokat az ételekkel, süteményekkel, tortákkal megrakott asztalokat, amelyeket az ünnepi alkalmakra készítettünk.

Nyuszikutya szakács

Miután ők elmentek, mint egyetlen unoka, az én feladatommá vált az ünnepi készülődés. Szenvedélyesen kezdtem a receptek gyűjtésébe, jöttek a kártyák, magazinok, majd a Tv-ben látott műsorok, és mindezekből egy hatalmas gyűjtemény állt össze. Mai napig kísért ez a szenvedély, legyen az egy ízletes étel vagy sütemény, rögtön megpróbálom kitalálni, vajon hogyan készül. Bárhol járok a világban, keresem a helyi receptes könyveket, amelyekből aztán itthon kísérletezgetek.

Ezeket olvastad már?

Régebben inkább a hagyományos vonalat követtem a konyhában. Ma már, kisebbik fiam inspirálására - aki hamarosan szakács lesz - , örömmel nyitok a modern és egészségesebb gasztronómia felé. Időnként tanulok én is tőle, sőt, együtt is nagyon szeretünk alkotni a konyhában.

Ezeket olvastad már?

Pár éve találtam a NoSalty oldalára, amikor saját készítésű bonbonokkal kedveskedtem szeretteimnek karácsonyra. Rengeteg jó ötletet találtam itt, és azóta, ha csak tehetem, itt mazsolázom. Kedvelem a külföldi oldalakat is, szeretek hozzáolvasni, mielőtt belevágok egy újdonságba.

Ezeket olvastad már?

Párom ajánlására lettem itt szakács, s nagy szeretettel osztom meg veletek receptjeimet. Mindenkit arra buzdítok, merjen elindulni ezen az úton. Nagyon nagy örömmel tölt el, amikor látom, hogy mások is szívesen nézegetik a receptjeimet.

Végezetül pár pozitív gondolat a főzésről: hiszem, hogy igazán jól főzni csak szeretettel lehet. A főzésben benne rejlik a gondoskodás azok iránt, akiket szeretünk, ettől szépül meg a befektetett munka. A főzés több, mint táplálékkészítés, a főzés jelkép. A szeretet jelképe.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az italkülönlegesség gyógyítja a testet: a Lidlben is megtalálod

Pár évvel ezelőtt már mi is felfigyeltünk a kombuchára, ami egyfajta gasztroőrületként jelent meg. Az utóbbi időben ismét feltörekvőben van ez a csodaital, mert számos jótékony hatása van a testre, ráadásul ízélménynek sem utolsó. A Lidlben most igen jó áron juthatunk hozzá, ha elég gyorsak vagyunk.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...