A hét szakácsa: nyultanti

Eheti kiemelt szakácsunk nyultanti, alias Edit – szereti saját kertjében termett vagy a boltban egyedileg összeválogatott alapanyagokból elkészíteni egészséges receptjeit.

Gyerekkoromban, bár főzni még nem tudtam, és nem is érdekelt különösebben, az volt az álmom, hogy egyszer lesz egy saját éttermem, ami minden szempontból tökéletes lesz. Bár az életem azóta egészen más irányt vett, de a főzés és sütés mindig is fontos volt.

nyultanti szakács

Azon kívül, hogy remek kikapcsolódás és jó kis sikerélményforrás, fontos, hogy ami a család asztalára kerül, ne csak finom legyen, hanem egészséges is. Meg is fertőztem ezzel a gondolkodással a nagyobbik fiamat, aki - bármi is kerül a konyhába - , kíméletlenül felolvassa valamennyi összetevőjét (néha az összes rajta szereplő nyelven - lengyelül, horvátul, szlovákul stb. is :) ). Így aztán nincs lazítás, mindig ellenőrzés alatt állnak az alapanyagok! Ennek érdekében igyekszem a legkevésbé feldolgozott alapanyagokat megvásárolni, sőt, akár megtermelni, és magam előállítani az ételeket.

Ezeket olvastad már?

Így nem ritka, hogy a gyerekek saját készítésű májkrémmel megkent saját sütésű zsemlét visznek tízóraira, néhány saját termelésű salátalevéllel gazdagítva. Ehhez nagy segítségemre van a NoSalty is, segítségével készült már házi sütésű Jó Reggelt keksz, házi fagyi és még megannyi finomság a konyhámban.

Ezeket olvastad már?

Családunk nagy kedvencei a magyaros és a mediterrán jellegű ételek. Gyakran sütünk-főzünk szabad tűzön, és szeretnék a közeljövőben egy saját kemencét is, ami nagy valószínűséggel újabb kihívások elé állítja majd a főzőtudományomat. De már nézelődtem e témában az oldalon, és vannak kipróbálásra váró receptek!

Legújabb receptek

Mézes torta

Mézes torta, amely csupa-csupa méz, a fondantból készült méhecskék és a fehér csokoládéból készült burkolat együttesen fenomenális ízharmónia.

Fahéjas-mogyorós csillag

Az ünnepekre hangolódva készült ez a finom aprósütemény. Persze nem kell ahhoz karácsonynak lenni, hogy megsüssük, és éppen feltöltsük vele az üresen tátongó kekszes dobozt. A ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...