Mandulás-áfonyás tejkrém
Egyrészt szerettem főzni, másrészt anya nem mindig az én kedvemre valót készített, illetve csak akkor főzött, ha kedve támadt - azt hiszem, egy idő után talán elfogyott a türelme, anélkül pedig nem lehet. Ez nagyon fontos! Hiszem, hogy türelemmel és szeretettel lehet csak igazán minőségit főzni.
húsos tészta
Számtalan Woody Allen film közül a Süti nem süti az egyik kedvencem, mert hihetetlenül vicces karakterekkel, számtalan remek sütivel és tésztával van ellátva. A pár minden este együtt ...
sütőtökös muffin
A muffint mindenki szereti, és mindenkinek megvan a saját kedvenc változata. Ez egy olyan édesség, amit még a nem gyakorló sütők is el-elkészítenek időközönként. Én odavagyok a ...
sajttorta
Gyerekkoromban imádtam az Addams family-t, sőt a mai napig nagyon kedvelem. Oda vagyok az abszurd humorért. Az egyik kedvenc jelenetem, amikor Wednesday és öccse, limonádét árulnak. A ...
Az, hogy van-e érzékünk a főzéshez, az már egy másik kérdés. Ha nem megy, ne adjuk fel, hiszen meg lehet tanulni: hosszú az út és teljesen az alapoktól kell kezdeni, de nem is ez a lényeg. Konyhai fortélyok ide vagy oda, csak szeressük csinálni!Mivel én művész családban nőttem fel, ezért nagyon fontos számomra az alkotás - az ételek elkészítése is ide tartozik. Food- és catering stylinggal is foglalkozom, így természetes, hogy nálam kiemelt szerepet kap a megjelenés, az ételek külalakja. Ez a tevékenység szabadságot is ad, amelyben bátran kiélhetjük magunkat, kreativitásunkat, és létrehozhatunk csodálatos dolgokat - még ha nincs is kiemelkedő kézügyességünk.
Nora Palmer receptjei
Óriási sikerélményben lehet részünk, hiszen ilyenkor adunk magunkból valamit azoknak az ismerősöknek, barátoknak, akiknek főzünk. Örömet okozunk, gondoskodunk, és ez az, amiért szerintem igazán megéri kézbe venni a fakanalat. Nincs szívmelengetőbb látvány egy szépen elkészített ételnél, ami minden érzékszervünkre hat: illatával, látványával, ízével, sőt, még állagával is.
ragu
A mirepoix, egy francia pörkölt/ragu. Ahogyan nálunk a hagyma, zsír és a paprika szentháromsága alkotja a pörkölt alapját, úgy a franciáknál a hagyma, zeller és a sárgarépa. De az ...
pizzakülönlegességek
Hónapokkal ezelőtt Lorraine Pascale műsorát néztem épp, amikor is elkészített egy nagyon egyszerű, de annál zseniálisabb pizzát. Akkor úgy döntöttem, feltétlenül elkészítem majd, ...
gyümölcsös pite
Nagy Twin Peaks fanatikus lévén évekkel ezelőtt nem kis időt szántam arra, hogy megszerezzem a híres cseresznyés pite receptjét a Double R-ből, ahol a sorozat szereplői előszeretettel ...
Nem olyan régóta dolgozom a NoSaltynál, de azóta rengeteg ételt főztem, amit meg is osztottam veletek. Számtalan tészta és húsmentes étel van közöttük - nem mintha vegetáriánus lennék, csak, ahogy már többször is írtam nektek, ritka, hogy megkívánjam a húsos ételeket.
omlett
Többször írtam már nektek gombás fogásokról. Egyrészt mert szezonja van, másrészt mert roppantul imádom. De, hogy ne csak mindig tésztával, vagy rizzsel egyem, kitaláltam, hogy milyen ...
spárgakrémleves
A mi családi receptünk nem krémleves, és cseppet sem hagyományos. Ami megadja a koronáját, az a szuper levesbetét, ami belekerül. Ez nem más, mint a tojásfehérje felvert habja. Emlékszem ...
ázsiai levesek
Levest viszonylag ritkán eszem, de amikor beköszönt az ősz, sokszor megkívánom esténként. Nagy tészta imádóként pedig főleg az olyan leveseket részesítem előnyben, amiben van valami ...
Általában teljesen random, hasraütésszerűen főzök, épp amit megkívánok, sokszor pedig inspirál valami, és akkor azonnal a konyhába kell szaladnom kísérletezni. Ilyen egy kép, egy film vagy akár egy klip is.
A hét szakácsa rovat korábbi szereplőiről itt olvashatsz