A hét szakácsa: Nagymama receptjei

Eheti kiemelt szakácsunk: Nagymama receptjei, alias Julcsi. 19 éves korában érintette meg a gasztronómia szele, azóta kialakította sajátos, "Julcsis" ízvilágát.

Természetesen én is, mint minden kislány, nagyon szerettem Anyukám és a Mamám körül sertepertélni a konyhában, segíteni nekik, vagy olykor csak akadályozni őket. Szerettem részt venni a főzési folyamatokban, érdekelt, mit hogyan készítünk, milyen művelet után milyen másik következik. Majd ez a vehemens érdeklődés egyszeriben csak abbamaradt, nem igazán foglalkoztam az ételekkel. Nem próbálkoztam, és nem is tanultam meg főzni egészen 19 éves koromig – akkoriban legjobb barátom a konyhában az instant kínai leves volt.

Nagymama receptjei szakács

Miután összehozott a sors a párommal, muszáj volt elkezdenem képezni magam, hiszen vajas kenyérrel és tükörtojással nem lehet senkit sem hosszú távon életben tartani. Életem első komoly fogása, melyet még nem egyedül készítettem el, a tepsiben sült, és egy barackos-sajtos csirkemell volt, amire nagyon büszke voltam, és ami kedvet adott a további kísérletezéshez, saját magam kipróbálásához. Elkezdtem hát önállóan főzőcskézni, fűszereket kóstolni, különleges ízeket párosítani… szinte minden új volt számomra. Szépen lassan aztán kialakult a saját stílusom, és mára minden ételben ott van a védjegyem, a Julcsis íz.Nagyon megszerettem a főzést, majd később a sütést is, amire párom Mamája ösztönzött a tőle kapott, kézzel írt receptes füzettel. Létre is hoztam saját, immáron több mint egy éve futó Facebook-oldalam is, ahol nap mint nap kapom az ismerősök pozitív visszajelzéseit, építő kritikáit, kedves szavait, amelyekből rengeteg energiát meríthetek.

Ezeket olvastad már?

Az ételkészítés számomra már nem a napi rutin része, hanem hobbi, kikapcsolódás. Három igazán nagy sikerre emlékszem a konyhában. Első önállóan készített ételem annyira finom lett, hogy Ember rosszullétig ette magát belőle, nem tudta abbahagyni. Nagyon boldog voltam. Bacon-ös ravioli volt egyébként. A második igazán nagy sikert az első süteményem, Mama Dobos tortája hozta, amit nem kis segítséggel ugyan, de igen finomra és szépre tudtam megalkotni.

Ezeket olvastad már?

A harmadik pedig hősies tettem volt saját életben maradásom érdekében (némi túlzással), ugyanis muszakakészítés közben kis híján sikerült felgyújtanom a lakást. Annyira megpakoltam a sütőtálat az étellel, hogy sülés közben annak leve már csak kifolyni tudott a tálból, egyenesen a gázlánghoz. Természetesen az olajos lé csak táplálta a tüzet, az pedig, hogy rá is nyitottam a sütő ajtaját, szintén nem volt nagy segítség…végül nagy nehezen eloltottam, a konyhában nem keletkezett kár, és én is egyben maradtam, de a legfontosabb, hogy a muszaka is istenire sikerült – most már tudom: a jó muszaka titka a lángoló sütőben való sütés! :)

Menüsor Julcsitól

És plusz egy: igazán örülök és nagy sikernek könyvelem el, hogy most a hét szakácsa lehetek itt, a NoSalty-n! Köszönöm szépen!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Savanyú káposztás csirkecomb

Egyszerű, mégis ünnepi hangulatba ringató húsétel az alábbi, ami karakteres ízeivel garantáltan sokak szívébe belopja majd magát. A csirkecombok elképesztően szaftosra sülnek a fanyar ...

Narancsos pepita szelet

Egy toszkán narancstorta és az angol battenberg sütemény receptje ihlette ezt az ínycsiklandó extrán narancsos, így az ünnepekre is tökéletesen illő süteményt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 villámgyors és villantós karácsonyi fogás airfryerben

Az airfryer nemcsak egészségesebb alternatívát nyújt, ha ételkészítésről van szó, de még időt is spórolhatunk vele, hiszen nem kell a tűzhely mellett állva forgatni a rántott húst. Az időhatékonyság különösen jól jön a karácsonyi pörgésben, arról nem is beszélve, hogy ha már amúgyis több napos dínom-dánomnak nézünk elébe, akkor kicsit alakbarátabb fogásokat tudunk az asztalra tálalni. Lássuk, milyen villámgyors, ráadásul villantós karácsonyi fogásokkal várhatod a vendégeket!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...