E heti főszakácsunk Mignon, aki szinte az első percektől velünk van. Egyszerű, mutatós, ötletes receptjeit sokan kedvelitek – tudjatok meg most többet a szakácsról!
Lassan 10 éve, egy borongós napon a tévét kapcsolgatva, rábukkantam egy magával ragadó főzőműsorra, ami azonnal jókedvre derített. Megtetszett személyes hangvétele, dinamizmusa, első pillanatra beleszerettem Stahl Judit műsorainak hangulatába. Felcsillantotta a reményt, hogy mindenki képes finomabbnál finomabb ételeket készíteni, az egyik titok pedig a pontos és részletes receptben rejlik. Türelmetlenül vártam a következő adásokat, kíváncsian figyeltem az új konyhai praktikákat, trükköket, egyszerű fortélyokat. A műsorok után bátran kezdtem kísérletezni, és a siker szerencsére nem maradt el. Újabb és újabb fogásokat, ízvilágokat fedeztünk fel párommal, aki örömmel fogadta újításaimat. Kinyomtatott receptgyűjteményem egyre bővült, mindegyiket saját megjegyzéseinkkel gazdagítottam, véleményeztem, így szép lassan kialakult kedvenceink listája.
különleges fánkok
Hétvégén farsangi finomsággal szerettem volna kedveskedni a családnak. Limara oldalán első látásra beleszerettem ezekbe a különleges pántlikás fánkocskákba. Mutatósak és nagyon ...
gyümölcsös muffin
Az elmúlt időben olyan sok muffinrecept látott napvilágot, hogy az már szerintem unalmas. Pedig ötletes kis sütemény típus ez, a hozzávalók végtelen módon variálhatók és helyes kis ...
rakott tészta
Az eredeti Stahl recept a húsvéti maradékok praktikus felhasználására ajánlja ezt az ételt. Én most ünnepek előtt készítettem el, egy kis ráhangolódásnak, mert már úgy vágytam a ...
almatorta
Marton Levente receptjét a Nők Lapjában találtam. Nagyon kellemes összhatású, őszi hangulatú sütemény, garantáltan elismerő pillantásokat szerezhetünk vele.
kenyérlángos
Nagyon szeretem a kecskesajtot. Ebben a Mautner Zsófi féle receptben tökéletes összhangra talál a rozmaring ízével, idilli párosítás! Alig vártam, hogy langyosra hűljön és ...
túrós sütemény
Imádom ezt a süteményt, de eddig csak cukiban ettem, mert sosem volt bátorságom elkészíteni. Nagy hiba volt! A tavaszi Stahl magazinban lépésről-lépésre mutatja be Wichmann Anna a ...
Annyira magával ragadott a műsor, hogy sokszor alig bírtam kivárni a másnapot, hogy bevásároljam a szükséges hozzávalókat, és egy újabb ízletes fogást próbáljak ki. Így gyűrűzött be szépen lassan mindennapi életembe a sütés-főzés öröme. Egyre nyitottabb lettem a kulináris világra, sokféle receptet, blogot és könyvet kezdtem olvasni. Be kell vallanom, volt olyan is, hogy kedvenc gasztroregényem – Susan Loomis: Ház a Tatin utcán – olvasása közben, azt vettem észre, hogy már a konyhában vagyok és készítem is a kinézett desszertet. Azt csak félve jegyzem meg, hogy mindezt az éjszaka közepén... Férjem, profitálva a finom falatokból, jó szemmel nézte új szenvedélyemet: szívesen segített a bevásárlásokban, fotózásokon, na és persze a kóstolásokban!
almatorta
Marton Levente receptjét a Nők Lapjában találtam. Nagyon kellemes összhatású, őszi hangulatú sütemény, garantáltan elismerő pillantásokat szerezhetünk vele.
gesztenyetorta
Lassan egy éve bukkantam rá Marton Leventének erre a receptjére, azóta rendszeresen készítem ezt a sütit, mert a családot rögtön rabul ejtette. Annyira harmonizálnak az ízek, hogy alig ...
kalács
Most először sütöttem kalácsot húsvétra. Már hetekkel az ünnep előtt sok receptet átnéztem, nem akartam a véletlenre bízni a sikert, de egyik leírás sem fogott meg igazán, olyan ...
különleges muffin
Azért szeretem ezeket a csinos kis minimuffinokat, mert mindössze pár hozzávaló szükséges az elkészítésükhöz. A végeredmény pedig magért beszél: mutatós és mennyei finom!
Forrás: ...
gyümölcsleves
Sajnos ritkán jutunk el abba a kedvenc éttermünkbe, ahol a túrógombócos eperleves a kedvencem. Már régebben is próbálkoztam itthon elkészíteni, de nem adta vissza azt az ízvilágot, amit ...
epres muffin
Falatnyi kis nyalánkságok, Vrábel Krisztina receptje alapján.
Kezdő konyhatündéreknek is bátran ajánlom, mert elronthatatlan, a végeredmény viszont nagyon mutatós és finom, így ...
Az elmúlt években kicsit változott a helyzet... Két kisgyermekes családanyaként nincs mindig időm és energiám a kedvenc, kiszemelt receptet azonnal elkészíteni, de továbbra is nagy lelkesedéssel érkezem a konyhába mikor egy új étel kipróbálásáról van szó. Az utóbbi időben főleg külföldi gasztrooldalakat szeretek böngészni, felülmúlhatatlan nagy kedvencem Jamie Oliver lett, mivel ő is tökéletesen hiteti el velünk, hogy a konyhában minden pofonegyszerűen elkészíthető, csak akarni kell! És ha ezt elhisszük neki, sikerülni is fog! Nagyon sok receptjét kipróbáltam, a sok pozitív visszajelzés pedig adott egy kis önbizalmat, így mertem belefogni a kelt tészták készítésébe is. Két kisfiam is örömmel segít az alapanyagok kimérésében, a dagasztásban, a nyújtásban, a szaggatásban, hiszen élvezik, hogy az „igazi gyurmázásnak" ehető a végeredménye.
kosárkák
Napsütést és egy mediterrán nyaralást juttattak eszembe ezek a portugál sütemények, ahogy csábítóan mosolyogtak rám a Stahl magazin különszámában.
Hihetetlenül finom édesség, ...
hagymalekvár
Régóta szemeztem ezzel a recepttel, most végre kipróbáltam. Pirítósra kentük, májast ettünk hozzá, nagyon ízletes uzsonna lett belőle. Aki szereti a különleges finomságokat, tegyen ...
töltött kifli
Vendégvárónak, buliba sörkorcsolyának, piknikre, reggelire, uzsonnára gyümölcs mellé... eddig nálunk minden alkalommal helytállt. Nagyon bevált, melegen ajánlott recept, ami Bereznay ...
sós rétes
Feta sajt rajongó vagyok, így ez a börek, ami eredetileg török reggeli, a nap bármely szakában nagy kedvencem!
Recept forrása: Stahl magazin 2012. tavasz
mézes sütemény
Torokfájással küzdött a héten a család. Bevetettünk már mindenféle praktikát, de nem akartak múlni a panaszok.
Gondoltam itt csak egy igazán finom sütemény segíthet, valami "mézes ...
Nincs annál nagyobb öröm, mint mikor jóízűen, együtt fogyasztjuk el a közösen készített ételeket. Bár azt is be kell vallanom, hogy az elkészítés után jön számomra a két legnehezebb fázis: a szorgos kis gyerekkezek után rendet rakni, majd az elkészült „művet" lefotózni. Mikor már mindenki éhes hassal várja a finomságokat, nehéz hatékonyan meggyőzőnek lenni, hogy én még most ezt szeretném szépen, ízlésesen le is fotózni. Gyakran teszik fel a kérdést: „Megkóstolhatjuk?" Ilyenkor csak Vrábel Kriszta találó szlogenjét tudom ismételgetni: „Igen, majd ha lefotóztam!" És reménykedem, hogy én leszek a gyorsabb, nem ők, mert csak ezeket a recepteket tudom feltenni és megosztani veletek, kedves NoSalty-rajongók! :)
A rovat korábbi cikkeit itt találjátok >>
sült hal
A Stahl magazin Mediterrán kalandok c. különszámát érdemes végigfőzni!! Élmény ilyen hozzávalókkal dolgozni, a végeredmény a mi ízlésünknek tökéletesen megfelel. A mediterrán ...
sült tészta
Kiadós egytálétel, benne a mediterrán konyha minden ínycsiklandó finomságával. Mivel több apró fázisból áll az elkészítése, ráérősebb napokra tartogassuk ezt a receptet. De ne ...
tejbegríz
A sült tejbegríz gyümölcsös változata után gondoltam feltöltöm a mézes-mandulás variáció receptjét is. Mind a kettő olyan finom, hogy mi nem tudtuk eddig eldönteni, melyik a nagyobb ...
chips
A Stahl magazinban bukkantam erre a receptre. Először kicsit tartottam tőle, két dolog miatt is:
- a zeller nem tartozik a nagy kedvenceim közé
- és nem szeretem a lakást átjáró ...
gyümölcssaláta
Pár hónappal ezelőtt láttam Jamie Oliver Vidéki konyhájában az epres részt. Alig vártam, hogy beinduljon az eperszezon és nekiállhassak kipróbálni receptjeit.
Kíváncsi voltam, milyen ...