A hét szakácsa: Marcsisef

Eheti kiemelt szakácsunk Marcsi, aki második férje mellett szerette meg a főzést, és akivel szívesen osztja meg az ételek elkészítésének csínját-bínját.

Váratlanul, ugyanakkor kellemes meglepetésként ért a felkérés, miszerint a NoSalty engem jelölt a hét szakácsának.

Marcsisef

Valóban meglepett a felkérés, hiszen a receptjeimet nem azért küldtem be, mert babérokra vágytam - elsősorban azoknak szerettem volna segíteni, akik még csak most ismerkednek a főzés tudományával, de természetesen a már rutinos háziasszonyoknak is örömmel mutatom meg az általam készített ételeket.

Rizsmorzsa feketeribizlivel recept

Kislány koromban édesanyám nem tartotta fontosnak, hogy megtanítsa a főzés fortélyait egyetlen lányának, így aztán elég ritkán invitált be a konyhába. Elég fiatalon mentem férjhez, de ez sem hozta meg a várva várt sikert a főzés területén. Sajnos anyósom úgy gondolta, hogy nincs helyem a konyhájában, hiszen én ott csak bajt csinálnék.

A fakanállal való nagy szerelem akkor lobbant lángra, amikor az élet összehozott jelenlegi férjemmel, aki nemcsak szereti a finom ételeket, de el is tudja készíteni őket. Már a kezdet kezdetén megegyeztünk a párommal abban, hogy őszintén elmondja véleményét az általam főzött fogásokról. Sok-sok dicséret, biztatás, ösztönzés következményeképp jutottam el arra a szintre, ahol ma tartok.

Ezeket olvastad már?

Természetesen előfordult az is, hogy olyan ételt tettem az asztalra, amelyet egy újságban talált recept alapján készítettem el, ennek pedig nem egyszer az lett a következménye, hogy a párom megkért, hogy „drágám, ilyet soha többé ne főzzél.”

Kapcsolatom a NoSalty-val úgy indult, hogy egy felnőttképzés keretében számítógép-ismeretet és szoftverhasználatot kellett tanulnom, és vizsgát is kellett tennem belőle. Ez a dolog oly messze állt tőlem, mint bocitól a brácsa. Az elsajátított tudást úgy szerettem volna fejleszteni, megtartani, hogy elkezdtem a receptjeimet gépre vinni, amiben a férjem teljes mértékben támogatott. Az elkészült ételeket lefotóztam, majd a fotókat a már korábban begépelt receptek mellé csatoltam, és feltöltöttem a NoSalty-ra.

Nálunk sokféle jó nyersanyagból készült étel kerül az asztalra, legyen az marha, szárnyas, vad, hal, sertés és sok-sok zöldség, ezt pedig a receptjeim is híven tükrözik. Szeretek a konyhában sürögni-forogni, és ha az időjárás engedi, a kerti bográcsozást, tárcsázást, grillezést sem vetem meg.

Nagy öröm számomra, ha vendégeim elismerik fáradozásaimat, de még jobb, amikor a lányaim, vejeim és az unokáim néma falatozás után elpilledve közlik: ez ismét remek volt! Kedvenc ételeimet felsorolni nem tudom, megtaláljátok őket a receptjeim között.

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...