Váratlanul, ugyanakkor kellemes meglepetésként ért a felkérés, miszerint a NoSalty engem jelölt a hét szakácsának.
Valóban meglepett a felkérés, hiszen a receptjeimet nem azért küldtem be, mert babérokra vágytam - elsősorban azoknak szerettem volna segíteni, akik még csak most ismerkednek a főzés tudományával, de természetesen a már rutinos háziasszonyoknak is örömmel mutatom meg az általam készített ételeket.
Kislány koromban édesanyám nem tartotta fontosnak, hogy megtanítsa a főzés fortélyait egyetlen lányának, így aztán elég ritkán invitált be a konyhába. Elég fiatalon mentem férjhez, de ez sem hozta meg a várva várt sikert a főzés területén. Sajnos anyósom úgy gondolta, hogy nincs helyem a konyhájában, hiszen én ott csak bajt csinálnék.
A fakanállal való nagy szerelem akkor lobbant lángra, amikor az élet összehozott jelenlegi férjemmel, aki nemcsak szereti a finom ételeket, de el is tudja készíteni őket. Már a kezdet kezdetén megegyeztünk a párommal abban, hogy őszintén elmondja véleményét az általam főzött fogásokról. Sok-sok dicséret, biztatás, ösztönzés következményeképp jutottam el arra a szintre, ahol ma tartok.
Ezeket olvastad már?
Természetesen előfordult az is, hogy olyan ételt tettem az asztalra, amelyet egy újságban talált recept alapján készítettem el, ennek pedig nem egyszer az lett a következménye, hogy a párom megkért, hogy „drágám, ilyet soha többé ne főzzél.”
Kapcsolatom a NoSalty-val úgy indult, hogy egy felnőttképzés keretében számítógép-ismeretet és szoftverhasználatot kellett tanulnom, és vizsgát is kellett tennem belőle. Ez a dolog oly messze állt tőlem, mint bocitól a brácsa. Az elsajátított tudást úgy szerettem volna fejleszteni, megtartani, hogy elkezdtem a receptjeimet gépre vinni, amiben a férjem teljes mértékben támogatott. Az elkészült ételeket lefotóztam, majd a fotókat a már korábban begépelt receptek mellé csatoltam, és feltöltöttem a NoSalty-ra.
Nálunk sokféle jó nyersanyagból készült étel kerül az asztalra, legyen az marha, szárnyas, vad, hal, sertés és sok-sok zöldség, ezt pedig a receptjeim is híven tükrözik. Szeretek a konyhában sürögni-forogni, és ha az időjárás engedi, a kerti bográcsozást, tárcsázást, grillezést sem vetem meg.
Nagy öröm számomra, ha vendégeim elismerik fáradozásaimat, de még jobb, amikor a lányaim, vejeim és az unokáim néma falatozás után elpilledve közlik: ez ismét remek volt! Kedvenc ételeimet felsorolni nem tudom, megtaláljátok őket a receptjeim között.