A hét szakácsa: Katharosz

Régóta szakács a NoSaltyn és az életben is: katharosz nagyon örült A hét szakácsa címnek, most az ő történetét olvashatjátok, melyben elárulja, melyik a kedvenc receptje. 

Mirindás kocka recept

Bevallom, nagyon örültem, amikor megkaptam ezt a megtisztelő felkérést, egyben egy kicsit megijedtem, hogy vajon a rengeteg finomság közül melyik receptre essen a választás.Kis töprengés után hamar meglett a kedvenc: rozmaringos csirke. Erre nagyon büszke vagyok, mivel ez saját kreáció.

Egy hétvégi ebéd kapcsán született a meglévő alapanyagok felhasználásával. A család unta a megszokott ízeket, valami újra vágytunk, így főztem ezt az egytálételt, ennek már jó pár éve.

A sütés-főzés mára már a szenvedélyemmé vált, ez szinte észrevétlenül történt velem.Nagyon sok kedvenc süteményem és ételem van. Mégis amire a legszívesebben emlékszem, melyeket kezdő háziasszonyként az inspirációt adták: kókuszkocka, sakkos sütemény, zserbó, milánói makaróni, falstaff, és a palócleves.

Katharosz receptjei

Egy kedves történet: a fiam érettségi bankettjén, a családdal és a barátokkal közösen ünnepeltünk, a sok finomság mellett kedveskedni szerettem volna néhány pörköltrajongónak, és elkészítettem a csülkös köröm specialitásomat bográcsban. A vége az lett, hogy még a finnyáskodók sem akartak kimaradni belőle, és azóta is kedvenc ételük.

Hitvallásom: „nincs benne semmi rossz, csak jó lehet”. A legegyszerűbb étel is lehet fenséges, ha szívvel és szeretettel készítjük.

A hét szakácsa rovat korábbi szereplőiről itt olvashatsz

Hirdetés

Támogatott tartalom

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek