A hét szakácsa: Jahin

Egyik régi kedvencünk, Jahin A hét szakácsa cím aktuális birtokosa! Magyaros receptjei a hagyományostól mindig picit eltérően, valami újat hozzáadva készülnek. 

Zöldfűszeres-sonkás palacsinta

"Meglepődve olvastam a felkérést a Hét szakácsa rovatba, mivel az utóbbi időben alacsony aktivitást mutattam receptek feltöltése terén. Természetesen ez nem jelenti a sütés-főzés iránti érdeklődésem csökkenését, örültem a felkérésnek."

Paszticio

Laktató görög tésztaétel, leginkább frissen jó. A fahéjtól ne idegenkedjünk, csak egy csipet kell bele, jól kiemeli az ízeket.

Vidám barátok

Ez a recept a 100 legjobb aprósütemény című könyvecskéből való. Egy-két apró változtatást eszközöltem: a tésztához füstölt trappistát használtam, a korongok tetejét ízfokozás ...

Egészen gyermekkoromtól fogva szerettem sürgölődni a konyhában Nagymamám, Anyukám mellett.Rengeteg ötlet, trükk maradt a fejemben, amit a mai napig használok a saját háztartásomban is.Személyes kedvenceim a magyaros ételek, de idegen országok ízeitől sem zárkózom el. Főleg a mediterrán ételek könnyedsége, változatossága, színessége ejt ámulatba. Mondhatom, hogy hobbim a főzés: megnyugtat, kikapcsol a napi stresszből, és kreativitásra ösztönöz. Hétköznapokon szívesen csinálok gyorsan elkészíthető, egyszerűbb ételeket, a pepecselős receptek hétvégére maradnak.

Jahin

Ünnepnapokon, legyen az névnap, szülinap vagy egyházi ünnep, szeretek kitalálni új, különleges dolgokat, és azzal megörvendeztetni szűk családomat. A fogásokat is próbálom úgy összeállítani, hogy passzoljanak egymáshoz.Ilyenkor az ételek küllemével is imádok reprezentálni, a sort pedig egy saját készítésű torta zárja.

Gyros házi pitából

Mindenkinek ajánlom, biztos osztatlan sikere lesz. Ez egy 8 személyes adag, vendégvárónak is jó. Kevesebb liszttel kár összekoszolni az edényt :-), ha kisebb adagot akarunk, a fennmaradó, ...

Rozmaringos kacsa

Még a karácsonyra megvásárolt kacsát találtam meg a mirelitben, ami akkor nem készült el. Most már úgy döntöttem, nem tárolom tovább, így a farsang végének közeledtével el is ...

Sonkás sörkifli

Nagyon puha kelt tésztát kapunk, alaprecept a Paprika TV-ből. A tölteléket ízlés szerint lehet variálni, fűszerezni: apróra vágott kolbászdarabok, pirított hagyma, pizzakrém stb. ...

Fontosnak tartom az alapanyagok minőségét, frissességét , a tartósított élelmiszerek, alapanyagok használatának kerülését. Sok szezonális zöldséget, gyümölcsöt vásárolok, igyekszem változatosan főzni.

Vörösboros szűzérmék zöldségágyon

Sokszor böngészem itt, a Nosaltyn is a recepteket, mert mindig találok új ötleteket, melyek a konyhám javára válnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

Érkezik az omlós, lekvárral pufira töltött hókifli, minden ünnep kedvence

A hókifli bármilyen alkalomra megfelelő választás, porcukorral bevont külseje miatt azonban karácsonykor jön el igazán az ideje. Szinte elképzelhetetlen nélküle az ünnepi asztal, még a legkritikusabb vendéget is egyből elvarázsolja. A hókifli készítése egyszerű, így bárki nekiláthat, aki egy kis ünnepi hangulatot szeretne csempészni az otthonába. Ezúttal viszont lekvárral is megtöltöttük!

Kristyán Fanni

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...