A hét szakácsa, Hossó Anita

Mikor kiderül, hogy az egyik legnagyobb webszakácskönyvben, a NoSaltyn is találkozhatnak velem az emberek, általában megkérdezik, hogyan is kerültem oda. Hmmm, ez jó kérdés!

Pizzás csigák Anita konyhájából

2-3 éve vált hobbimmá a sütés-főzés, bár valaha nem nagyon kedveltem ezt a tevékenységet. Sohasem gondoltam volna, hogy majdan ez lesz a kreativitásom egyik kifejezőeszköze.

Fűszeres narancslekvár

A receptet egy Dr. Oetkeres receptfüzetben találtam, csak az arányokat módosítottam kicsit, és került bele egy csipetnyi gyömbér is. Karácsonyi gasztroajándékként került a családban a ...

Ahogyan gyarapodott a család, a mindennapi rutinból hobbivá nőtte ki magát a sütés-főzés, majd ehhez csatlakozott a fotózás is. Előbb egy kisebb receptes oldaltól kerestek meg az egyik közösségi oldal útján, hogy csatlakozzam hozzájuk.

Aztán bátorságot gyűjtöttem, és 2 évvel ezelőtt csatlakoztam a NoSalty szakács csapatához az öcsém kedvenc epres túrótortájával. Szakács társaim nagyon kedvesen fogadtak, új ismerősökre tettem szert, valamint régi kollégáim és falumbéliek is rám találtak a NoSaltynak köszönhetően.

A későbbiekben több olyan receptet is feltöltöttem, amelyeket anyósomtól tanultam, valamint az apai nagymamámtól örökölt ételek receptjeit is megmutattam nektek. Bevallom az utóbbiak mindig is a kedvenceim maradnak, hiszen minden egyes alkalommal, mikor elkészítem a laskát vagy a káposztás sztrapacskát, nagy szeretettel gondolok a drága nagyimra.

Azt gondolom, hogy ennél jobban nem is őrizhetném az emlékét, adhatnám tovább az általa tanult dolgokat, minthogy ilyen népszerű oldalon olvashatják a receptjeit.

Tavaly egy-két alkalommal tartottam gyerekeknek kurzusokat egy helyi főzőiskolában, az ott készített gyermekkedvencek – pl. sütinyalókák, Mikulás csizmák, virslimúmiák, zserbógolyók – receptjeit is megosztottam veletek. Imádok gyerekekkel tevékenykedni, talán ez arra vezethető vissza, hogy valaha tanító szerettem volna lenni, de végül a közgazdász pályára kerültem.

Sütőtökös-gyömbéres sertésborda

A receptjeim között többségében vannak az édességek, aminek többek között az az oka, hogy nagyon édesszájú vagyok, és nagyon szeretem készíteni is ezeket. Általában azokat találjátok itt, amelyekkel a gyermekeim különböző bulijaira, iskolai rendezvényeikre készültem, és található egy-két szülinapi torta is.

Hosszú évek után idén májusban főállású anyából ismét dolgozó nő lettem, így a három gyermek mellett sajnos kevesebb idő jut a főzésre-sütésre, a NoSaltyra és a gasztroblogomra is. De bízom benne, hogy kicsit több időt tudok szánni a kedvenc feltöltődésemnek, szóval hamarosan jelentkezem újabb finomságokkal.

Még több recept Anitától

Velencei tésztafánk

Hétvégén nemzetközi fánknapot tartottunk! Sütöttem a gyerkőcöknek velencei tésztafánkot és amerikai csokis fánkot, hogy ne csupán szalagos fánkot, meg csörörgét együnk a ...

Répatortácskák

Ez a muffin is az online receptverseny keretein belül a húsvét témahéten készült. Én ezidáig ódzkodtam a répatorta vagy répamuffin elkészítésétől, mert tartottam attól, hogy ...

Kakaós csigatorta

A középsőm általában imádja a kelt tésztákat, a kakaós csigát meg különösen! Pár évvel ezelőtt kipróbáltam Lajos Mari kakaós csiga receptjét, egy kicsit változtatva rajta, azóta ...

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ebben a cikksorozatban szerepelhetek - immáron másodszor is -, köszönöm szépen mindazoknak, akik figyelemmel kísérik a receptjeimet, hozzászólnak, kérdeznek, segítséget kérnek, valamint a NoSalty szerkesztőinek, akik rám gondoltak, hogy jobban megismerhessetek.

Jó sütést-főzést kívánok mindenkinek! Érezzétek magatokat jól ezen az oldalon!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

Érkezik az omlós, lekvárral pufira töltött hókifli, minden ünnep kedvence

A hókifli bármilyen alkalomra megfelelő választás, porcukorral bevont külseje miatt azonban karácsonykor jön el igazán az ideje. Szinte elképzelhetetlen nélküle az ünnepi asztal, még a legkritikusabb vendéget is egyből elvarázsolja. A hókifli készítése egyszerű, így bárki nekiláthat, aki egy kis ünnepi hangulatot szeretne csempészni az otthonába. Ezúttal viszont lekvárral is megtöltöttük!

Kristyán Fanni

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...