Pizzás csigák Anita konyhájából
2-3 éve vált hobbimmá a sütés-főzés, bár valaha nem nagyon kedveltem ezt a tevékenységet. Sohasem gondoltam volna, hogy majdan ez lesz a kreativitásom egyik kifejezőeszköze.
Ahogyan gyarapodott a család, a mindennapi rutinból hobbivá nőtte ki magát a sütés-főzés, majd ehhez csatlakozott a fotózás is. Előbb egy kisebb receptes oldaltól kerestek meg az egyik közösségi oldal útján, hogy csatlakozzam hozzájuk.
Aztán bátorságot gyűjtöttem, és 2 évvel ezelőtt csatlakoztam a NoSalty szakács csapatához az öcsém kedvenc epres túrótortájával. Szakács társaim nagyon kedvesen fogadtak, új ismerősökre tettem szert, valamint régi kollégáim és falumbéliek is rám találtak a NoSaltynak köszönhetően.
A későbbiekben több olyan receptet is feltöltöttem, amelyeket anyósomtól tanultam, valamint az apai nagymamámtól örökölt ételek receptjeit is megmutattam nektek. Bevallom az utóbbiak mindig is a kedvenceim maradnak, hiszen minden egyes alkalommal, mikor elkészítem a laskát vagy a káposztás sztrapacskát, nagy szeretettel gondolok a drága nagyimra.
Azt gondolom, hogy ennél jobban nem is őrizhetném az emlékét, adhatnám tovább az általa tanult dolgokat, minthogy ilyen népszerű oldalon olvashatják a receptjeit.
Tavaly egy-két alkalommal tartottam gyerekeknek kurzusokat egy helyi főzőiskolában, az ott készített gyermekkedvencek – pl. sütinyalókák, Mikulás csizmák, virslimúmiák, zserbógolyók – receptjeit is megosztottam veletek. Imádok gyerekekkel tevékenykedni, talán ez arra vezethető vissza, hogy valaha tanító szerettem volna lenni, de végül a közgazdász pályára kerültem.
Sütőtökös-gyömbéres sertésborda
A receptjeim között többségében vannak az édességek, aminek többek között az az oka, hogy nagyon édesszájú vagyok, és nagyon szeretem készíteni is ezeket. Általában azokat találjátok itt, amelyekkel a gyermekeim különböző bulijaira, iskolai rendezvényeikre készültem, és található egy-két szülinapi torta is.
Hosszú évek után idén májusban főállású anyából ismét dolgozó nő lettem, így a három gyermek mellett sajnos kevesebb idő jut a főzésre-sütésre, a NoSaltyra és a gasztroblogomra is. De bízom benne, hogy kicsit több időt tudok szánni a kedvenc feltöltődésemnek, szóval hamarosan jelentkezem újabb finomságokkal.
Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ebben a cikksorozatban szerepelhetek - immáron másodszor is -, köszönöm szépen mindazoknak, akik figyelemmel kísérik a receptjeimet, hozzászólnak, kérdeznek, segítséget kérnek, valamint a NoSalty szerkesztőinek, akik rám gondoltak, hogy jobban megismerhessetek.
Jó sütést-főzést kívánok mindenkinek! Érezzétek magatokat jól ezen az oldalon!