A hét szakácsa, Hobbychef

A héten ezúttal Hobbychef osztja meg veletek gondolatait, hogyan lett szenvedélye a gasztronómia, és közgazdászként a fél világot beutazva, milyen inspirációkat gyűjtött. 

Nagyon megörültem, amikor a NoSalty felkért, hogy legyek a hét szakácsa.

Hogyan kerül a csizma az asztalra, avagy miként lesz egy közgazdászból Hobbychef? Nos, a Hobbychef már gyermekkorában is előszeretettel legyeskedett a nagyanyja szoknyája mellett a konyhában. Majd amikor felnőtt, nem szobatudósként kutatta a közgazdaságtan rejtelmeit, hanem aktív külkereskedőként járta a világot. Közel 50 országban megfordult, némelyikben hosszabb időt is eltöltött.

S eközben nemcsak a munkáját végezte, hanem ismerkedett más népek kultúrájával, s ami atémánk szempontjából érdekes, gasztronómiájával is.

Távol-keleti recepteket itt találsz!

Végül is nagyon megkedveltem a különböző népek konyháját, s igyekszem – a magam szerény konyhai ismereteim mellett – ezeket reprodukálni. Sokféle ételt szeretek, főleg az erősen fűszereseket, csípőseket. Imádom a magyaros konyha mellett az egzotikus ételeket, halakat, tengeri herkentyűket.

Magyaros fogásokért ide kattints!

Szóval, mindenevő vagyok. De, gondolom, az eddigi receptjeimből ezt már láttátok. Azon vagyok, hogy még sok érdekességet mutassak meg nektek. Köszönöm, ha megtekintitek receptjeimet.

Hobbychef receptjeit itt találod >>

Pálinkás hideg meggyleves

Persze aki nem szeretne alkoholos ételt enni, különösen ilyen melegben, az nyugodtan hagyja ki a pálinkát, bár úgy nem lesz olyan finom. Bár ez egy tipikus nyári étel, de fagyasztott ...

A Hét szakácsa rovat korábbi cikkeit itt olvashatod

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

Érkezik az omlós, lekvárral pufira töltött hókifli, minden ünnep kedvence

A hókifli bármilyen alkalomra megfelelő választás, porcukorral bevont külseje miatt azonban karácsonykor jön el igazán az ideje. Szinte elképzelhetetlen nélküle az ünnepi asztal, még a legkritikusabb vendéget is egyből elvarázsolja. A hókifli készítése egyszerű, így bárki nekiláthat, aki egy kis ünnepi hangulatot szeretne csempészni az otthonába. Ezúttal viszont lekvárral is megtöltöttük!

Kristyán Fanni

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...