A hét szakácsa: helena26

Hihetetlen pogácsareceptjeivel és az egyik legaktívabb szakácsként A hét szakácsa cím birtokosa ezúttal helena26!

Krumplis-vajas pogácsa Helenától recept

Harminchét éve vagyok férjnél, immáron nyugdíjasként, három gyermekkel. Bizony nem sok mindent tudtam főzni, mikor megházasodtunk - szomszédasszonytól, barátnőktől kaptam a recepteket. Így jutottam hozzá pl. a lusta asszony réteséhez, amit nagyon gyakran sütök, ha látogatóba jönnek a gyermekeim.

Ezeket olvastad már?

Igazi kedvencünk a tepsis rántott hús, de imádják az almás krémesemet is, és mindent, amit én főzök. Nekem viszont - természetesen - az én édesanyukám főztje volt a világon a legfinomabb.

Még lánykoromban a munkahelyemen szerveztek egy egy hónapos főzőiskolát, ahol a recepteket leírtuk magunknak: ezek közé tartozott a rántott zeller, a pogácsák közül pedig a vajas pogi - ez volt életem első pogácsája, a piskótatekercs kakaókrémmel pedig életem első süteménye.

helena26 receptjei

Az egyik emlékezetes bakim a habroló volt: ekkor még nem lehetett kapni kész leveles tésztát, így azt is én készítettem. Mindent a recept szerint csináltam, de amikor megsütöttem, nem tudtam leszedni a formáról, és ahogy erőlködtem, feszegettem, persze mind összetört. A habot is elkészítettem, de nem volt mibe töltenem, mert mind darabokban volt.

Elővettem kis tálkákat, beraktam a törött tésztát, rá a habot, a tetejére pedig kis reszelt csokit. Még a gyermekeim vigasztaltak, hogy nagyon finom ez így is, azóta sokszor nevetünk ezen, hogy mindent meg lehet enni - ha nem egészben, akkor tálból és kanállal.

A hét szakácsa sorozat korábbi szereplőiről itt olvashatsz

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

„Ha valaki heti egyszer eszik húst, az már elismerést érdemlő...

Molnár Dávid hétköznap a 24.hu újságírója, hétvégén azonban vegán cukrásszá avanzsál, desszertkölteményeit, amelyek megszólalásig hasonlítanak az „eredeti”, nem vegán változatra pedig Instagram-oldalán és blogján osztja meg. Január hosszú évek óta a vegán táplálkozás hónapja, ennek apropóján beszélgettünk Molnár Dáviddal a vegán sütés-főzés rejtelmeiről.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...