A hét szakácsa: gasztróger

E heti szakácsunk: gasztróger, egy bájos fiatal hölgy. Eláruljuk, Nikinek hívják, és távlati céljai között étteremnyitás és szakácskönyvek is szerepelnek. Ismerjétek meg!

23 éves vagyok, és világ életemben Szegeden éltem. 19 évesen elköltöztem otthonról, akkor nyílt ki előttem a gasztronómia világa. Azelőtt borzasztóan finnyás voltam, és volt időszak, hogy a krumplipürén és az üres kiflin kívül mást meg sem ettem, de szerencsére gyorsan sikerült túllendülnöm ezen a tinédzserkori lázadósdin.

gasztróger szakács

Az első albérleti konyhámban gyakori vendég volt a szalámis szendvics instant levessel, de a netes gasztroblogokat és receptgyűjteményeket bújva gyorsan rájöttem, hogy a csóró egyetemista is ehet jókat, csak némi kreativitásra és fejszámolásra van szüksége, ez pedig kezdő közgazdászhallgatóként számomra testhezálló feladatnak bizonyult.

Ezeket olvastad már?

Időközben sikerült lediplomáznom, és éhen sem haltam, ami dupla referencia a tehetségemről. Jelenleg marketing mesterszakon próbálom elsajátítani a szakma csínját-bínját. Egyébként nagyon egészségesen főzök és táplálkozom. 9 éves korom óta versenyszerűen kézilabdázom, és 3 éve edzőként is oktatom ezt a sportot, amit életem eddigi legszebb eredményének tartok.

Ezeket olvastad már?

Rendszeresen sütök reform és kevésbé reform sütiket a családomnak, barátaimnak, csapattársaimnak vagy a tanítványaimnak, melyekre eddig még sosem érkezett panasz. J Mivel szenvedélyesen szeretek enni, főzni, újítani és megosztani, álmaim között szerepel egy (vagy több) cukrászda és/vagy étterem nyitása hagyományos vagy akár wellness kiadásban, a cukrász- és/vagy szakácsképesítés megszerzése, továbbá egy (vagy több) szakácskönyv megírása is.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Sós vendégváró szelet

Ünnepekkor nagy siker szokott lenni a hidegtál, vagy valamilyen más vendégváró. Ez egy egyszerűen elkészíthető, mutatós sós szelet, amibe ízlés szerint cserélgethetjük a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...