Gesztenyekrémleves kardamonnal
Amióta az eszem tudom, imádtam finomakat enni, és a konyhában téblábolni. Még mindig emlékszem az első levesemre, amit egyedül készítettem el, és a konyha földjén landolt, mert nagyobb volt a fazék, mint én, és amint le kellett venni a tűzhelyről, megemeltem, és ki is esett a kezemből.
Csutak Enikő
gyümölcsös süti
Tekintettel arra, hogy húsvét közeledtén alkottam ezt a süteményt, legtöbbször csak hasonló alkalmak adtán jut eszembe, hogy elkészítsem, de a nektarin által sugallt üdesége miatt ...
cézár saláta
Eredete: Cesare Cardini olasz séf mexikói-amerikai határ közelében fekvő éttermébe egyszer nagy vendégsereg tért be. A séf ekkor improvizálta a meglévő alapanyagokból az ízletes ...
paprika töltve
Mautner Zsófia bebizonyította ezáltal a recept által, hogy nem feltétlenül kell sok pénzt költenünk ahhoz, hogy extra ínyencségek kerüljenek az asztalra.
Ezzel a könnyen ...
Nem hagytam abba azután sem a próbálkozást. A következő levesem 12 évesen a zöldpaszuly leves volt. Hát, bizony egy jó darabig csak paszulylevest tudtam főzni, ameddig meg nem untam, és elkezdtem ismerkedni a fűszerekkel. Kisvártatva örök, hűséges szerelmet ígértem nekik. Mára a főzés-sütés kikapcsolódást jelent számomra, és nem utolsó sorban a kreativitásomat is 'belefőzhetem' az eledelekbe..
Málé borban fürdőző körtelegyezővel
Úgy gondolom, nem csak a festészet vagy a szobrászat tekinthető művészetnek. Egy ínycsiklandó, színben, ízben és formában is vonzó ételt alkotni igazi kihívás, művészet. Főleg, ha magunk alkotjuk az ízek harmóniáját. Mindenkit csak bátorítani tudok arra, hogy kóstoljon bele az ételkészítés művészetébe, és engedje, hogy magával ragadja! A többi az jön magától.
Még több recept Enikőtől
sajttorta
A tavaly ettünk a párommal a kedvenc éttermünkben egy észbontóan finom, lime-os sajttortát. Azóta nem telt el olyan nap, amikor bármelyik pillanatban ne ettem volna meg szívesen még egy ...
húsos tészta
Úgy született meg ez az estebéd, hogy váratlan vendégeink érkeztek, és mit volt mit tenni, improvizálni kellett abból, ami épp készleten volt itthon. Találtam a hűtőszekrényben egy kis ...
pirítós
A csiperke az egyik legolcsóbb, leggyakoribb gomba, és mivel rendkívül sokoldalú alapanyag, változatos fogásokat főzhetünk belőle. Francsics Annamária, a Nők Lapja Konyha, 2013. ...
A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod