A hét szakácsa: Bjkata

E heti főszakácsunk, Bjkata, sokatok kedvence. Most arról mesél, hogyan és miért csatlakozott a NoSalty szakácstáborához, és milyen elvek vezérlik a konyhában.

Mézes krémes Bjkatától

Jellegzetes karácsonyi sütemény. Könnyen nyújtható a tésztája. Házi készítésű lekvárral a legfinomabb. Mi szilvalekvárral szeretjük a legjobban. Kezdő háziasszonyok is könnyen ...

Nagyon megtisztelőnek éreztem, hogy néhány hónapnyi szakácskodás után én lehetek a NoSaltyn a hét szakácsa. Amikor még csak olvasgattam szakácstársaim megjelenő receptjeit, arra gondoltam, milyen jó, hogy itt azokat az apró fogásokat, konyhai titkokat is megosztják egymással a receptet beküldők, amelyek a szakácskönyvekből legtöbbször kimaradnak. Pedig gyakran éppen ilyen apróságokon múlik az étel sikeres elkészítése. Ez az önzetlen segíteni akarás tette nagyon szimpatikussá ezt az oldalt, és ez ösztönzött engem is arra, hogy megosszam az érdeklődőkkel receptjeimet, hátha ezekkel segíteni tudok valakinek.

A hét szakácsa: Torma >>

Húsleves eperlevél tésztával

Húslevest mindenki tud főzni, és mindenki a saját receptjére esküszik. Akár sertéshúsból, akár baromfihúsból főzünk húslevest, az eredmény akkor lesz igazán ízletes, ha a ...

Mákos-fahéjas-mézes nudli

Néhány éve kaptam a nővéremtől egy olyan nudliszaggatót, amivel 10 perc alatt elkészül a nudli a gyúrástól a főzés végéig számítva. Nem kell formázgatni, sodorgatni a tésztát, ...

Fokhagymás majorannás pecsenye

Maradék főtt hús felhasználására az egyik legjobb módszer a "felturbózás". Ez nálunk azt jelenti, hogy a brassóihoz hasonló fűszeres mártást készítünk, és abban adunk új ízeket ...

Kezdőként nekem is jól jött volna annak idején néhány ilyen tanács, amikor az első piskótám „szalonnás" lett, mert nem melegítettem elő megfelelően a sütőt, de azt sem felejtem el, amikor először készítettem nokedlit, ami teljesen elázott. :) Szívesen próbálom ki a szakácstársaim által feltöltött recepteket, sok új étel vált itthon kedvenccé a NoSalty-receptek közül. Örömmel olvasom a hagyományos recepteket, a régi magyar ízeket őrző ételek leírását, de ugyanakkor érdeklődve várom az igazi újdonságokat, az általam még soha ki nem próbált, ismeretlen ételeket, más népek receptjeit is.

A hét szakácsa: Mercedes >>

Vendégváró kis kiflik

Néhány éve találtam rá erre a receptre az interneten, Habkönnyű sós kifli elnevezéssel. Azóta már rengetegszer elkészítettem különböző ízesítéssel. Készült már pizzakrémmel, ...

Tárkonyos sertésraguleves Bjkatától

Ezt a levest annyira szeretjük, hogy általában dupla adagot főzök belőle, hogy még másnap is ez lehessen az ebéd. Nagyon laktató étel, ezért második fogásnak fánkot, palacsintát vagy ...

Cékla ecetesen Bjkata konyhájából

A cékla az egyik legegészségesebb zöldségféle. Rengeteg értékes anyagot tartalmaz. Érdemes belőle minél többet fogyasztani. Nagyon finom krumplis tésztával, de bármilyen húsételhez ...

Almás lepény Katától

Az egyik legkönnyebben és leggyorsabban elkészíthető sütemény, amit még kezdő háziasszonyok is bátran kipróbálhatnak. Garantált a siker! Én 15 évesen sütöttem ilyet először.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert szinte minden megterem a kis kertünkben a zöldségféléktől a gyümölcsökig, a zöldfűszerektől a ritka növényekig. A férjem hobbija a kertészkedés, a nagyszüleitől leste el a növénytermesztés csínját-bínját. Megnyugtató számomra, hogy amiből főzök, az nem tartalmaz káros anyagokat, és mindig minden friss állapotban kerül a konyhába. Rengeteg befőttet készítek, savanyítok uborkát, káposztát stb. A zöldborsó és a zöldbab pedig lefagyasztva várja, hogy a következő szezonig színesíthesse itthon az étlapot. Szeretek főzni és sütni, igazi kikapcsolódást jelent számomra a munka után, ha belefeledkezhetek a főzőcskézésbe.

A hét szakácsa: Iluska >>

Sajtos stangli és pizzás háromszög

Valamikor régen egy újságban jelent meg ez a recept F. Nagy Angélától. Ő nem pizzakrémet írt a receptjében, hanem paradicsompürét és zöldfűszereket (metélőhagyma, petrezselyem vagy ...

Szilvás pite pudingos töltelékkel

Ezt a receptet most készítettem el először, de valószínűleg ezután minden augusztusban újra és újra el fogom készíteni, amikor megérik a szilvánk. A Mindmegette.hu oldalon találtam ...

Mindenkinek azt kívánom, hogy találja meg itt a NoSaltyn azokat a recepteket, ízeket, amelyekkel megörvendeztetheti a családja apraját-nagyját!

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...