A hét szakácsa: Audrey

Eheti szakácsunk, Audrey már kiskorában tudta, hogy nincs lehetetlen a konyhában. Akkor még anyukája segített neki a csoda létrehozásában, ma saját konyhájában varázsol.

Hegedüs Adriennek hívnak, Nagykanizsáról származom, de már több mint 10 éve Budapesten élek. Szeretek jókat enni, és sosem okozott gondot, hogy el is készítsem, ha megkívánok valamit. Olyannyira, hogy képes vagyok csak saját magamnak is főzni. Néha kimondottan élvezem, ha épp egyedül maradok, mert akkor olyat csinálhatok, amit a párom nem szeret, például karfiolpörköltet, bulgur salátát vagy tökfőzeléket.

Audrey szakács

Egyik problémám, hogy sajnos nem igazán tudok kis adagot készíteni, valahogy mindig attól tartok, hogy nem lesz elég, ezért előfordul, hogy ugyanazt esszük vacsorára vagy másnap is, de szerencsére ez nekünk nem szokott problémát okozni.

Gyors vacsik Audrey-tól

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Kukoricás burgonyaleves

Akik ismernek tudják, hogy nagy kukorica rajongó vagyok. Talán ezért is fogott meg még nagyon régen a Nők Lapjában egy kukoricás leves recept. Sajnos azonban nem igazán vált be, ezért ...

Csirkés quesadilla Audrey-tól

Számomra a mexikói konyha elengedhetetlen fűszere a római kömény, ami nálunk még kissé újdonság, pedig a bors után a második leggyakrabban használt fűszer a világon. Legtöbbet a ...

Időhiány miatt gyakran gyors megoldásokhoz nyúlok, mert vacsorára akkor is szeretek meleg ételt enni, ha későn érek haza. Ez receptjeimen is meglátszik, hiszen nagy részük gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Persze ha időm engedi, akkor szívesen készítek időigényesebb fogásokat is, mert van, amiért megéri a fáradozás. Ilyen számomra például gyermekkorom nagy kedvence, a hagymás nudli.

Ezeket olvastad már?

Nagyon szeretek újdonságokat megkóstolni és kipróbálni, hiszen nem vagyok egy finnyás típus. Sokszor utazás során, másoknál, étteremben vagy főzőműsorokból ragad meg valami, és addig nem hagy nyugodni, amíg el nem készítem saját magam is. Anyukám mesélte, hogy már gyerekkoromban is ilyen voltam, egyszer az egyik Piedone filmben láttam, hogy sült babot esznek, és annyira megkívántam, hogy kérleltem, csináljon nekem,ő pedig végül beadta a derekát, és készített valami hasonlót.:)

Gyümölcstorta felturbózva mascarponéval recept

A főzést egyszerűen nem lehet megunni, mindig és mindenkitől lehet tanulni. Ez az oldal nagyszerű segítség mind kezdőknek, mind pedig már gyakorlott, új receptet keresőknek. Nekem sokat segít abban is, hogy kitaláljam, mit főzzek, hiszen csak visszanézem, miket csináltam korábban, vagy csak szimplán keresek valami újdonságot a receptkönyvemben.Remélem, receptjeimmel én is segítségére lehetek másoknak!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a citromfacsaró trükk az új kedvenced lesz: csak semmi...

A citromfacsarás bonyolult procedúra tud lenni, hiszen a félbevágás után még a magokat is el kell távolítani a lé kinyereséhez. Mai Napi Tippünkben egy igazán egyszerű trükköt mutatunk nektek, amihez egyetlen plusz eszközre van szükség, és közel nulla erőbefektetésre, olyan egyszerűen lehet kifacsarni a citromot, ráadásul magmentesen.

Nosalty

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...