A hét szakácsa: Ági78

Egy kicsit hagyományos, egy kicsit újító, de mindig ízléses és izgalmas! Finomságai által már ismeritek, itt az ideje, hogy még többet megtudjatok e heti főszakácsunkról, Ági78-ról!

Kislány korom óta szeretek a konyhában sürgölődni. Persze az elején még a konyhapultot sem értem fel, így abban tudtam segíteni, hogy a kamrából behoztam ezt-azt. Tojást, lisztet, cukrot (olvasni még nem tudtam, így a csomagolás és a felirat színével azonosítottuk őket), zöldségeket, vagy éppen ami kellett... és persze folyton kérdeztem. Ez mi? Az mire jó? Most mit csinálsz?Nagyon szerettem ezeket az időket. Mivel anyu és apu is finomakat főz, így könnyű dolgunk volt nekünk, gyerekeknek, csak jókat kellett enni és lesni, hogy mi, hogyan készül.Persze az állandó kérdezősködés és kíváncsiság idővel igazi segítséggé formálódott. Először tésztanyújtás, szaggatás, krémkeverés, csupa olyan dolog, amit a gyerekek irtóra élveznek.

A hét szakácsa: witch >>

Tejfölös kiflik Ágitól

Az alaprecept Gabi barátnőmtől származik.:) "Nagyon-nagyon régen", még mikor Pécsen éltünk, volt náluk egy jó kis beszélgetős-sütögetős baráti összejövetel. Gabi és én már kora ...

Csirkemájas leveles zöldfűszerekkel

Azt hiszem, már említettem, hogy szeretjük a csirkemájat. Párom szokott egy pékségben venni ehhez hasonló májas táskát. Gondoltam, meglepem egy házi készítésűvel, azért ez mégis ...

Csirke görög módra

Sok dolgunk volt még munka után itthon, ezért nem akartam külön körettel bajlódni, gondoltam mindent bele. Amúgy is imádjuk a sült zöldségeket. :) Paradicsomból, hagymából és ...

Később, mikor már ismertem az alapokat, a mérleget, tudtam, hogy kell begyújtani a sütőt és persze felértem a konyhapultot is, elkészítettem életem első süteményét, egy kakaós lepényt. Anyu végig ott volt a konyhában, figyelte, hogy mit csinálok, kicsit segített is. Kisült és én elképesztően boldog voltam.Azután teltek-múltak az évek és úgy alakult, hogy párommal Pécsre költöztünk. Ott éltünk öt évig. Igazán ekkor tanultam meg, mit is jelent főzni. Telefonos segítséget is kértem sokszor, hol anyuéktól, hol párom anyukájától, hogy hogyan készül az apuféle almaszósz vagy a savanyú krumplileves.Néhány éve visszaköltöztünk Szegedre, közelebb a családhoz, barátokhoz. Most már az igazi, saját konyhánkban főzök. Néha párom is segít, kelt tésztát nyújtani vagy éppen megkenni. Ő készíti a galuskát, mert az övé sokkal finomabb, a tükörtojást is ő szokta sütni és a krumplipürét is finomabbra csinálja, mint én.

A hét szakácsa: Olaszné Anci >>

Tárkonyos savanyú krumplileves

Párom nagyon szereti a savanyú krumplilevest. Az anyukája nagyon jól készíti. Én is náluk ettem ilyet életemben először. Most elkészítettem a saját variációmat egy kis tárkonnyal ...

Csőben sült mediterrán bukta

Az egyik kedvenc receptkönyvemben van egy nagyon finom buktarecept. Ezt alakítottam át, mert nálunk a sós bukta valahogy kelendőbb. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Ha otthon vagyunk, még mindig nagyon jókat szoktunk együtt főzni anyuval és párom anyukájával is, mikor náluk vagyunk. Mindannyian szeretünk kísérletezni, így folyton csereberéljük és variáljuk a recepteket.Szóval még mindig olyan kíváncsi vagyok, mint kislányként, ezért is nagyon örülök annak, hogy anno rátaláltam a NoSaltyra. A sok kedves szakácsra, akik közül néhányukkal azóta jó barátokká lettünk és remélem, hogy még leszünk jó sokan! A rengeteg fantasztikus recept és kedves hozzászólás hihetetlenül lelkesítő tud lenni! Jó érzés, ha valakinek tetszik a recept, amit feltölt az ember, mert tudja, hogy már nem munkálkodott hiába.

A hét szakácsa: Éva-Anyóca >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Talján cukkinikarikák

Ezt az ételt legelőször akkor készítettem, mikor húgom eljött hozzánk.:) Úgy emlékszem, mindenkinek ízlett, így gondoltam, újra megcsinálom. Akkor nem mozzarellával készült, hanem ...

Sajtos-hagymás kelt torta

Gondoltam, meglepem magunkat egy finom vasárnapi reggelivel, de nem akartam sok kis buktát csinálni. Törtem kicsit a fejem, és arra gondoltam, hogy miért is ne lehetne a kelt tésztából ...

Diós bazsalikom-pesto

Nagyon kedveljük az olasz konyhát. Próbálok minél több receptet kipróbálni. Ma reggel, ahogy szépen besütött a Nap a teraszajtón, megakadt a szemem a bemenekített bazsalikom bokron.:) ...

Diós-narancsos szaloncukor

Régen nagyon szerettem leenni a karácsonyfáról a szaloncukrot. Mióta diétáznom kell, ez kimaradt a karácsonyi finomságok közül. Sokat vadásztam receptek után, és találtam is rengeteg ...

Angol karácsonyi puding

Nem túlzás, ha azt mondom, hogy ez a desszert már évek óta birizgálja a fantáziámat. Először egy filmben láttam, mely Agatha Christie - A karácsonyi puding című novellája alapján ...

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...