A hét bloggere: Vikki

Vikki a mediterrán hangulatú Pécs városából küldi csodás fotókkal illusztrált receptjeit hozzánk, sőt, blogot is készített. Most egy különleges epres sütivel jelentkezik.

Igen-igen, végre ismét itt az eperszezon! Én minden évben nagyon várom, de nem csak azért, mert tele vannak a piacok a szebbnél szebb illatos eperfajtákkal, hanem mert ez egyet jelent azzal, hogy itt van végre a jó idő is!

Epres kókuszkocka recept

Olyankor pedig nincs is jobb szabadtéri program egy gasztrománnak, mint ha saját maga szedi valahol a legújabb ételkölteményhez valót. Városi lányoknak/fiúknak se lehet most már kifogás, ugyanis szerencsére egyre több helyen hirdetnek szedd magad akciót, így szinte biztos, hogy találtok majd a környéketeken lehetőséget az eperszedésre. Nem egy könnyű munka ez sem, de nincs is jobb érzés, mint a saját magunk által gyűjtött gyümölcsből egy mennyei sütit készíteni.

Epres kókuszkocka recept

A cikkhez tartozó Epres kókuszkocka receptje is ilyen igazi, saját kézzel szedett, zamatos földieperből készült. De az se keseredjen el, akinek nincs ilyesmire ideje, hiszen a piacokon kapható mézédes eprek is tökéletesek lesznek a recepthez.

Bizony, ez a süti a csokis változat tavaszi kiadása eperrel. A tészta légiesebb, nem a megszokott, tömör mézes, hanem egy lágy, enyhén citromos piskóta, amit édes eperlekvár és ropogós, fehér csokival „fűszerezett” kókuszréteg ölel körbe. Az elkészítési ideje pedig nem haladja meg a 30 percet. Jól hangzik, ugye?

Vikki Sütidoboz blogját itt találjátok!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...