Sokan azt gondolják, hogy ha hússütés, hőkezelés során víz szivárog az edénybe, akkor biztosan "felfújt", rossz minőségű, hormonokkal pumpált húst vásároltak - ez azonban nincs feltétlen így.
A hús 65-80% vizet tartalmaz az állat típusától, életkorától és izomzatától függően
- állítják a hentesek.
Az idősebb illetve fejlettebb izomzatú állatok húsának víztartalma általában alacsonyabb, a fiatalabb állatoké magasabb, de a vágási technika egy adott állaton belül is fokozhatja/csökkentheti a folyadékkibocsátás mértékét.
Lássuk, mi miatt szivároghat víz a húsból sütés közben - Kattints a galériára!





Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További konyhai segítségért kattints az alábbi cikkekre:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!