A hentes válasza: ezért szivárog víz a húsból sütés közben

Nem ritka jelenség, hogy hússütéskor azt tapasztaljuk, a serpenyő alján nem kevés víz gyülemlik fel. De honnan jön ez a folyadék és miért?

Sokan azt gondolják, hogy ha hússütés, hőkezelés során víz szivárog az edénybe, akkor biztosan "felfújt", rossz minőségű, hormonokkal pumpált húst vásároltak - ez azonban nincs feltétlen így.

A hús 65-80% vizet tartalmaz az állat típusától, életkorától és izomzatától függően 

- állítják a hentesek.

Az idősebb illetve fejlettebb izomzatú állatok húsának víztartalma általában alacsonyabb, a fiatalabb állatoké magasabb, de a vágási technika egy adott állaton belül is fokozhatja/csökkentheti a folyadékkibocsátás mértékét.

Lássuk, mi miatt szivároghat víz a húsból sütés közben - Kattints a galériára!

Zöldfűszeres szűzérme

Ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk valami különlegeset, akkor érdemes ezt a szűzérme-receptet elmenteni!:) Katt ide, ha bővebben olvasnál róla!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai segítségért kattints az alábbi cikkekre:

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!