Pálfi Atilla nagyot álmodott, és elkészítette a Balaton talán egyik legmerészebb fagylaltját, mely az egyik kedvenc helyi strandételből, hekkből készült.
Poénból vállalkoztam arra, hogy a kedvenc versenyemre, a Balaton fagyijára elkészítem a hekkfagyit. 2023-ban ugyanis különdíjat nyertem a sajtos-tejfölös lángos fagyival, ami annyira bejött, hogy azóta is részét képezi a Vitorlás Fagyizó kínálatának
– mondta a Like Balatonnak.
A cukrász saját bevallása szerint nagyon szereti a kihívásokat, de igencsak nehezen állt össze a hekkfagyi, hiszen mégiscsak egy sós, halas ételről van szó. A fagyiban alapjában gyümölcscukor van, illetve ezen kívül megtalálható az alkotóelemek között még a mustár és a só is. A hekket a fagyizóval szomszédos Gyufa büfében készítik hozzá
Miután a halat megszabadítjuk a szálkáktól, elkészül egy tejszínes pástétom, amit a fagyival összekeverek és kifagyasztok
– mesélte Attila.
A cukrász hozzátette, hogy nem gondolja, hogy a hekkfagyi bárki kedvence lesz, de nem is ez volt az elkészítésének a célja.
Még több friss hír: