Felfedtük a tökéletes hekk titkát, gyors élesztőfuttató tippet hoztunk, és videón mutattuk be a mesteri dödöllét

A múlt héten sem hagytunk titeket izgalmas tartalmak nélkül, TikTok-videók, interjú a Liliomkert piacról, Budaörs legjobb gasztrohelyei és egy mennyei churroskosárka is belefért a hétbe!

  1. Budaörsön világraszóló csirkepaprikás és mennyei reggelik várnak – Nézzünk körül Wudersch-ben!
    1.

    Budaörsön világraszóló csirkepaprikás és mennyei reggelik várnak – Nézzünk körül Wudersch-ben!

    Helyrajzilag már nem Buda, lelkületében sokkal inkább. Budaörs vendéglátását meghatározza a hosszan kivezető Budapesti út, az utóbbi években pedig több olyan gasztroműhely is nyílt az Újbudával határos településen, amit akkor is érdemes kipróbálnunk, ha egyébként nem akad dolgunk a 2040-es irányítószám alatt.

  2. Ezek a legomlósabb sült hekk titkai, a strandos változat pedig elbujdokol szégyenében
    2.

    Ezek a legomlósabb sült hekk titkai, a strandos változat pedig elbujdokol szégyenében

    Ha strand és nyár, akkor lángos, fagyi, főtt kukorica éééés rántott hekk! Na de ha már megsütjük otthon, adjuk meg a módját, legyen az összes alapanyagunk minőségi, és tunkoljunk minden omlós, hófehér halhúsfalatot pikáns, kovászos uborkás remuládmártásba.

  3. 5 strandétel, amit muszáj megkóstolnunk a tengerparti nyaraláson
    3.

    5 strandétel, amit muszáj megkóstolnunk a tengerparti nyaraláson

    A strandételek világa egy kis külön univerzum a gasztronómiában: vásárolhatjuk a portékájukat a homokos parton hangosan ajánlgató árusoktól, olajszagú büfékből vagy akár a tengerparton felállított grillről is. Autentikus strandkajákat ajánlunk szerte Európából.

  4. CUKORSOKK – A spanyol fánkba most fagyit és pisztáciakrémet töltöttünk
    4.

    CUKORSOKK – A spanyol fánkba most fagyit és pisztáciakrémet töltöttünk

    Bizony, nem nehéz kitalálni, hogy a churros-ról lesz szó! Mindenki, aki járt Spanyolországban, találkozhatott ezekkel a cukros fánkrudakkal, hiszen a churros nagyon népszerű édes snack a helyiek körében, és sok latin-amerikai országban is.

  5. Megalapította a Káptalantóti Liliomkert piacot, otthonos éttermével is a gazdag vidéki életet szeretné visszahozni
    5.

    Megalapította a Káptalantóti Liliomkert piacot, otthonos éttermével is a gazdag vidéki életet szeretné visszahozni

    Akinek van szeme a szépre és igénye a minőségre akkor is, ha az nem kiabálva hirdeti magáról, hogy ő a legjobb, az már felfedezte magának Diszelben a Vörös Lóhoz címzett kávéházat. Ez a kellemes, igazán otthonos hely reggel kávéval, reggelivel, napközben és este különböző meleg ételekkel és háztáji finomságokkal várja az arra látogatókat. Aki pedig ebbe az egészbe lelket öntött, az nem más, mint Harmathy Ildikó, akinek a ma már intézménnyé nemesült Liliomkerti piacot is köszönhetjük. 

  6. Így kovászolhatsz az ubin túl céklát, cukkinit, karfiolt, brokkolit
    6.

    Így kovászolhatsz az ubin túl céklát, cukkinit, karfiolt, brokkolit

    Bár már a nyár végén járunk, ezt igazán csak a naptárra pillantva érezzük egyelőre, továbbra is számos kánikulai napot kell átvészelnünk, amely sok szempontból egyáltalán nem örömteli, ám például kovászos uborkának bátran nekiállhatunk. Ha pedig van kedvünk, érdemes más zöldségekkel is kísérletezni, mutatjuk.

  7. Az isteni dödölle, a magyaros konyha sztárja videóra kívánkozott
    7.

    Az isteni dödölle, a magyaros konyha sztárja videóra kívánkozott

    A Nosalty TikTok-csatornánk mai receptje egy vérbeli klasszikus, annak is zalai változata. Ki ne ismerné a dödöllét, és a hozzá kapcsolódó kedves mondókát? Nos, nézzük, miért érdemes nemcsak egy, de akár két tállal is ennünk belőle!

  8. Rabok gyártják majd az új magyar tésztát
    8.

    Rabok gyártják majd az új magyar tésztát

    Hamarosan rendhagyó tésztamárkával találkozhatunk a boltokban – a termékeket az állampusztai rabok gyártják majd.

  9. Így futtasd fel helyesen az élesztőt kezdő szakácsként
    9.

    Így futtasd fel helyesen az élesztőt kezdő szakácsként

    Az élesztő felfuttatása még a sütésben és főzésben jártas szakácsoknak is kihívást jelenthet, Napi Tipp rovatunkban azonban elmondjuk, hogyan lehet hibapont nélkül elvégezni ezt az egyszerű, de nagy odafigyelést igénylő feladatot.

  10. Ezeken a helyeken kóstolhatod meg az Ország Tortáját
    10.

    Ezeken a helyeken kóstolhatod meg az Ország Tortáját

    Végre a nagyközönség is megízlelheti az idei, 2022-es Ország Tortája verseny nyerteseit. Jöjjön a lista, mely cukrászdákban kóstolhatjuk meg a finomságokat.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...