-
1.
Budaörsön világraszóló csirkepaprikás és mennyei reggelik várnak – Nézzünk körül Wudersch-ben!
Helyrajzilag már nem Buda, lelkületében sokkal inkább. Budaörs vendéglátását meghatározza a hosszan kivezető Budapesti út, az utóbbi években pedig több olyan gasztroműhely is nyílt az Újbudával határos településen, amit akkor is érdemes kipróbálnunk, ha egyébként nem akad dolgunk a 2040-es irányítószám alatt.
-
2.
Ezek a legomlósabb sült hekk titkai, a strandos változat pedig elbujdokol szégyenében
Ha strand és nyár, akkor lángos, fagyi, főtt kukorica éééés rántott hekk! Na de ha már megsütjük otthon, adjuk meg a módját, legyen az összes alapanyagunk minőségi, és tunkoljunk minden omlós, hófehér halhúsfalatot pikáns, kovászos uborkás remuládmártásba.
-
3.
5 strandétel, amit muszáj megkóstolnunk a tengerparti nyaraláson
A strandételek világa egy kis külön univerzum a gasztronómiában: vásárolhatjuk a portékájukat a homokos parton hangosan ajánlgató árusoktól, olajszagú büfékből vagy akár a tengerparton felállított grillről is. Autentikus strandkajákat ajánlunk szerte Európából.
-
4.
CUKORSOKK – A spanyol fánkba most fagyit és pisztáciakrémet töltöttünk
Bizony, nem nehéz kitalálni, hogy a churros-ról lesz szó! Mindenki, aki járt Spanyolországban, találkozhatott ezekkel a cukros fánkrudakkal, hiszen a churros nagyon népszerű édes snack a helyiek körében, és sok latin-amerikai országban is.
-
5.
Megalapította a Káptalantóti Liliomkert piacot, otthonos éttermével is a gazdag vidéki életet szeretné visszahozni
Akinek van szeme a szépre és igénye a minőségre akkor is, ha az nem kiabálva hirdeti magáról, hogy ő a legjobb, az már felfedezte magának Diszelben a Vörös Lóhoz címzett kávéházat. Ez a kellemes, igazán otthonos hely reggel kávéval, reggelivel, napközben és este különböző meleg ételekkel és háztáji finomságokkal várja az arra látogatókat. Aki pedig ebbe az egészbe lelket öntött, az nem más, mint Harmathy Ildikó, akinek a ma már intézménnyé nemesült Liliomkerti piacot is köszönhetjük.
-
6.
Így kovászolhatsz az ubin túl céklát, cukkinit, karfiolt, brokkolit
Bár már a nyár végén járunk, ezt igazán csak a naptárra pillantva érezzük egyelőre, továbbra is számos kánikulai napot kell átvészelnünk, amely sok szempontból egyáltalán nem örömteli, ám például kovászos uborkának bátran nekiállhatunk. Ha pedig van kedvünk, érdemes más zöldségekkel is kísérletezni, mutatjuk.
-
7.
Az isteni dödölle, a magyaros konyha sztárja videóra kívánkozott
A Nosalty TikTok-csatornánk mai receptje egy vérbeli klasszikus, annak is zalai változata. Ki ne ismerné a dödöllét, és a hozzá kapcsolódó kedves mondókát? Nos, nézzük, miért érdemes nemcsak egy, de akár két tállal is ennünk belőle!
-
8.
Rabok gyártják majd az új magyar tésztát
Hamarosan rendhagyó tésztamárkával találkozhatunk a boltokban – a termékeket az állampusztai rabok gyártják majd.
-
9.
Így futtasd fel helyesen az élesztőt kezdő szakácsként
Az élesztő felfuttatása még a sütésben és főzésben jártas szakácsoknak is kihívást jelenthet, Napi Tipp rovatunkban azonban elmondjuk, hogyan lehet hibapont nélkül elvégezni ezt az egyszerű, de nagy odafigyelést igénylő feladatot.
-
10.
Ezeken a helyeken kóstolhatod meg az Ország Tortáját
Végre a nagyközönség is megízlelheti az idei, 2022-es Ország Tortája verseny nyerteseit. Jöjjön a lista, mely cukrászdákban kóstolhatjuk meg a finomságokat.
Felfedtük a tökéletes hekk titkát, gyors élesztőfuttató tippet hoztunk, és videón mutattuk be a mesteri dödöllét
A múlt héten sem hagytunk titeket izgalmas tartalmak nélkül, TikTok-videók, interjú a Liliomkert piacról, Budaörs legjobb gasztrohelyei és egy mennyei churroskosárka is belefért a hétbe!