Héjában sült krumplit nem valami nagy ördöngösség otthon készíteni, tökéletesíteni azonban mindig lehet a receptet, még akkor is, ha már megvan a jól bevált módszerünk. Van, aki a megszurkált krumplit néhány percre bedobja a mikróba puhulni, vagy fóliába bebugyolálva bedobja a sütőbe (egy kerti grillezésnél könnyebb megoldást el sem tudnánk képzelni), az angoloknak azonban van egy jól bevált, nagyon egyszerű praktikája. Engedjétek meg, hogy bemutassuk nektek a jacket potatot, vagyis a kabátjában sült krumplit!
A jacket potato sütőben készül, ebben az esetben viszont nem lesz szükségünk fóliára, csak egy késre és egy jól befűtött sütőre. Először is, próbálj meg azonos méretű krumplikat összeválogatni, ez a sütés szempontjából lesz fontos.
Mosd meg a krumplikat, ha van rá lehetőség, egy tiszta, erre a célra használt körömkefével menj át a krumpli héján, ezzel is jobban megtisztítva a zöldséget.
A krumplikba vágj egy keresztet (ne túl mélyen, de azért a kés élét legalább fél centi mélyen vágd bele).
A bevágás által sütés közben ki tudja engedni a benne felgyülemlett gőzt, és puhább lesz a belseje. Ezután már nincs sok dolgod hátra, tálald és fogyaszd egészséggel!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket is készítsd el!