Létezik egy szerkezet, ami az utolsó csepp ketchupot is kipréseli

A ketchupos, majonézes és egyéb szószos tasakok ugyan praktikusak, de nagy vesződség belőlük kinyerni minden cseppet. A Heinz most meglépte azt, amit már rég meg kellett volna, és egy olyan szerkezetet fejlesztett, amivel könnyedén ki lehet préselni az utolsó csepp ketchupot is a tasakból.

A kiporciózott szószok a maga idejükben igazi áttörést hoztak az éttermi gasztronómiában, hiszen nem volt többé szükség a nagy palackokra az éttermekben, és akár könnyedén el is lehetett őket vinni. Azonban minden csepp szószt kinyerni ezekből a kis tasakokból nem éppen egyszerű. Van, aki szerint nem is a tasakból kellene azt önteni, hanem a sültkrumplit kellene a tasakba tunkolni, és hát valljuk be, van valami a dologban... Most azonban a Heinz végre megoldást talált minden ketchuprajongó rémálmára, és egy olyan eszközt fejlesztett, ami az összes ketchupot kipréseli a tasakból.

A cég szerint a tasakok feltalálása óta a legnagyobb innováció a The Heinz Packet Roller nevű szerkezet, amit kimondottan abból a célból terveztek, hogy az összes szószt ki lehessen nyerni a tasakból. A kis szerkezet egy mini ketchupos üveg alakját kapta, és még egy fémkarika is van rajta, hogy a kulcscsomóra lehessen függeszteni. A ketchupos tasak zárt felét a szerkezet közepébe kell illeszteni, majd kihúzni a másik oldalon, ezzel a szósz kipréselődik belőle.

Különösen praktikus egy ilyen szerkezet, tekintve, hogy a Heinz csak idén 12 millió tasakot gyárt le. Valószínűleg ez a szám a világjárvány miatt jócskán megemelkedett, köszönhetően annak, hogy az elviteles rendelések és házhoz szállítások megsokszorozódtak...

...illetve annak, hogy az éttermekben kitett ketchupos és más szószos üvegeket is visszavették higiéniai megfontolásokból.

A Heinz Packet Rollert ráadásul 5.70 dollárért a cég weboldalán keresztül is meg lehet vásárolni.

Ma már persze azt is látjuk, hogy nem túl környezetbarát a sok kis műanyag tasak, de ennél is rosszabb, ha úgy bont meg az ember egy újabbat, hogy a másikban még lenne elegendő ketchup az utolsó falathoz.  Most már csak arra a problémára kell megoldást találniuk, hogy miként lehet minden ketchupot kiszedni az üvegből.

Címlapkép: Heinz

Forrásunk volt.


Még több trükkös cikk itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...