Létezik egy szerkezet, ami az utolsó csepp ketchupot is kipréseli

A ketchupos, majonézes és egyéb szószos tasakok ugyan praktikusak, de nagy vesződség belőlük kinyerni minden cseppet. A Heinz most meglépte azt, amit már rég meg kellett volna, és egy olyan szerkezetet fejlesztett, amivel könnyedén ki lehet préselni az utolsó csepp ketchupot is a tasakból.

A kiporciózott szószok a maga idejükben igazi áttörést hoztak az éttermi gasztronómiában, hiszen nem volt többé szükség a nagy palackokra az éttermekben, és akár könnyedén el is lehetett őket vinni. Azonban minden csepp szószt kinyerni ezekből a kis tasakokból nem éppen egyszerű. Van, aki szerint nem is a tasakból kellene azt önteni, hanem a sültkrumplit kellene a tasakba tunkolni, és hát valljuk be, van valami a dologban... Most azonban a Heinz végre megoldást talált minden ketchuprajongó rémálmára, és egy olyan eszközt fejlesztett, ami az összes ketchupot kipréseli a tasakból.

A cég szerint a tasakok feltalálása óta a legnagyobb innováció a The Heinz Packet Roller nevű szerkezet, amit kimondottan abból a célból terveztek, hogy az összes szószt ki lehessen nyerni a tasakból. A kis szerkezet egy mini ketchupos üveg alakját kapta, és még egy fémkarika is van rajta, hogy a kulcscsomóra lehessen függeszteni. A ketchupos tasak zárt felét a szerkezet közepébe kell illeszteni, majd kihúzni a másik oldalon, ezzel a szósz kipréselődik belőle.

Különösen praktikus egy ilyen szerkezet, tekintve, hogy a Heinz csak idén 12 millió tasakot gyárt le. Valószínűleg ez a szám a világjárvány miatt jócskán megemelkedett, köszönhetően annak, hogy az elviteles rendelések és házhoz szállítások megsokszorozódtak...

...illetve annak, hogy az éttermekben kitett ketchupos és más szószos üvegeket is visszavették higiéniai megfontolásokból.

A Heinz Packet Rollert ráadásul 5.70 dollárért a cég weboldalán keresztül is meg lehet vásárolni.

Ma már persze azt is látjuk, hogy nem túl környezetbarát a sok kis műanyag tasak, de ennél is rosszabb, ha úgy bont meg az ember egy újabbat, hogy a másikban még lenne elegendő ketchup az utolsó falathoz.  Most már csak arra a problémára kell megoldást találniuk, hogy miként lehet minden ketchupot kiszedni az üvegből.

Címlapkép: Heinz

Forrásunk volt.


Még több trükkös cikk itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...