A konzerv carbonara, amit a Heinz így reklámoz: „főtt tészta krémes szószban, szalonnával”, mindössze 2 fontba, azaz körülbelül 900 forintba fog kerülni. A gyártó szerint új konzerv ételük elkészítése gyors, egyszerű és laktató.
Így fogadták az olasz séfek a hírt
Gianfranco Vissani olasz séf így reagált a hírre:
Szégyelljék magukat, amiért tönkreteszik az olasz kultúrát és a konyhaművészetet
– írja az olasz The Local.
Hasonlóan vélekedik Cristina Bowerman, a római Glass Hostaria étterem séfje is, aki az olasz konyha megalázásának nevezte az újítást. Alessandro Pipero, a Michelin-csillaggal is rendelkező római Pipero étterem séfje pedig macskaeledelhez hasonlította a konzerv carbonarát.
A carbonarával kapcsolatos „újítások” az elmúlt években több alkalommal is port kavartak. Az eredetileg Lazio régióból származó nemzeti étel 2023-ban paradicsomos változatban is megjelent a New York Times hasábjain, és még Gordon Ramsey is kísérletet tett a carbonara újra értelmezésére 2020-ban, amivel nem aratott osztatlan sikert.
Még több friss hír: