Érkezik a Heinz konzerv carbonárája - Kiakadtak az olaszok

Az amerikai Heinz bejelentette, hogy szeptemberből megkezdi a konzerv carbonara értékesítését a brit piacon, amivel kapcsolatban az olasz séfek nemtetszésüket fejezték ki.

A konzerv carbonara, amit a Heinz így reklámoz: „főtt tészta krémes szószban, szalonnával”, mindössze 2 fontba, azaz körülbelül 900 forintba fog kerülni. A gyártó szerint új konzerv ételük elkészítése gyors, egyszerű és laktató.

Új terméket dob piacra a Heinz, ami már most felháborodást váltott ki az olaszok körében

Így fogadták az olasz séfek a hírt

Gianfranco Vissani olasz séf így reagált a hírre:

Szégyelljék magukat, amiért tönkreteszik az olasz kultúrát és a konyhaművészetet

– írja az olasz The Local.

Hasonlóan vélekedik Cristina Bowerman, a római Glass Hostaria étterem séfje is, aki az olasz konyha megalázásának nevezte az újítást. Alessandro Pipero, a Michelin-csillaggal is rendelkező római Pipero étterem séfje pedig macskaeledelhez hasonlította a konzerv carbonarát.

A carbonarával kapcsolatos „újítások” az elmúlt években több alkalommal is port kavartak. Az eredetileg Lazio régióból származó nemzeti étel 2023-ban paradicsomos változatban is megjelent a New York Times hasábjain, és még Gordon Ramsey is kísérletet tett a carbonara újra értelmezésére 2020-ban, amivel nem aratott osztatlan sikert.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek