#HÁZIKOSZT: Így érleld a koviubid

A gangon vagy akár még a konyhaablakban is készíthetsz kovászos uborkát, feltéve ha betartotok néhány alapszabályt.

Írtam már korábban a kovászos uborkáról, a technika azóta sem nagyon változott, úgyhogy ismétlés gyanánt gyorsan vegyük át a lényeget:

  • Csak szép, friss uborkával dolgozzunk, mert ha kicsit szottyos, akkor a végeredmény sem lesz ropogós!
  • Mossuk meg az ubit, és egy még használatlan mosogatószivaccsal dörzsöljük le róla az apró sörtéket!
  • Ahhoz hogy jól átjárják az ízek, vagy vágjuk le a végeit, vagy (ahogy most azt én is tettem), hosszában négy oldalról vágjuk be!
  • Hagyományos eljárással készült kenyeret használjunk, értem ezalatt, hogy olyat, ami kovásszal készült!
  • A levet csináljuk egy kicsit sósabbra, mint kellene, mert jól beszívja majd az uborka, a végeredmény pont tökéletes lesz!
  • Én adok hozzá egy kevés szódabikarbónát is, mivel így ropogósabb az elkészült koviubi, plusz a színe is jobban megmarad!
  • Ne tegyük tűtő napra, csak felforr tőle, ami tönkreteszi. Inkább félig árnyékos helyre, így is 3-4 nap alatt összeérik!
  • Lezárni tilos, lefedni viszont ajánlott. Kistányérral, vagy valamilyen fedővel!
  • Ha elkészült, folyó víz alatt alaposan öblítsük le az uborkákat, a levet szűrjük át, hogy ne maradjon benne kenyérdarab!Az összes egyéb cuccos, ami az üvegben volt (kapor, fokhagyma, fűszerek, kenyér) mehet a kukába. Az átmosott uborka és az átszűrt lé pedig egy dobozba és be a hűtőbe.
  • Ha ezeket betartjátok, biztos, hogy sikerül a házi koviubi, nekem ez a recept tökéletesen beválik minden egyes nyáron!

Ropogós kovászos uborka recept - KATTINTS!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...