#HÁZIKOSZT - Csapj oda a hőségnek, hűsölj panna cottával

Tudom túlzás volt, hogy 6 órás sütőben készült bolognai bátorítottalak titeket hőségriadó alatt. Most jóvá teszem ezzel a jéghideg, nem mindennapi fűszerezésű panna cottával!

Kókusztejes-zöldcitromos panna cotta recept - Kattints!

Mi olyan nagy szám egy panna cottán? Tej, tejszín, cukor, zselatin és a tetejére valami gyümölcs, nem? Frászt! Hála a jó égnek, ez is egy olyan desszert, amit szépen lehet cifrázni. Mutatom az én egyik kedvencemet, amit mindig bevetek, ha tombol a kánikula és még ezt friss bazsalikomot is kapok hozzá.

Nem egyszerű bazsalikomról van itt szó kérem, hanem thai bazsiról! A biztos beszerzési forrásom a Birds Fruit lett, akik nem tudom, mit csináltak az idei terméssel, de ezerszer jobb, mint tavaly volt. Kirabbanóan intenzív, friss és aroműás az íze, úgyhogy keljetek korán szombaton, irány a Fény utcai piac és a fenti lángosos stand mellett csapjatok le egy csomagra!

Kókusztejes-zöldcitromos panna cotta recept - Kattints!

Alapvetően a thai bazsalikom távol-keleti kajákban használatos fűszer, én most viszont egy fúziót teremtettem az olasz és thai gasztrohagyományok között. Eleve ott kezdődik, hogy ment egy adag kókusztej is a panna cottába, amihez lime-ot és bazsalikomot adtam. Akkor sem kell pánikolni, ha csak hagyományos bazsalikomhoz juttok hozzá, azzal is finom lesz, viszont thai rokonának vagy egy ánizsos, kicsit mentás beütése, ami valami elképesztően jól szuperál ennél a desszertnél.

Ez elkészítés gyerekjáték, egy a lényeg: jól hűtsétek be, aztán röhögve átvészelitek a kánikulát!

Zene főzéshez a Sziget fesztivál fellépőjétől:

És ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

#HÁZIKOSZT: Maradék sült hús? Dobj össze egy isteni rizses egytálételt belőle!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...