#HÁZICSEMEGE: Remény Farm

Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a húsfogyasztás és a nagyipari hústermelés a mostani formájában kiszipolyozza a bolygót. A Remény Farm fenntartható és klímatudatos gazdálkodás keretében neveli állatait, hogy tiszta, egészséges ételek kerüljenek az asztalokra.

Ahogy egyre nyilvánvalóbbá válik az emberi tevékenység káros hatása a Földre, úgy válik egyre inkább elkerülhetetlenné, hogy újragondoljuk az eddig bevált működési formákat. A környezet számára az egyik legnagyobb terhelést pedig az állattartás és a húsipar jelenti, ezért is kapott szárnyra az elmúlt években a vegetáriánus és vegán mozgalom. Bár egyre többen térnek át az állati eredetű termékektől mentes étrendre, nem úgy tűnik, hogy a közeljövőben az emberiség lemondana a húsfogyasztásról. Azonban a nagyipari körülmények között előállított húsról mindenképp át kellene térni a biztonságos forrásból származó, egészséges hústermékek fogyasztására az emberek és a Föld egészsége érdekében.

A nagyvárosi életet és pörgést maguk mögött hagyva ezek mentén az elvek mentén hozta létre Anna és Dávid a Remény Farmot, mert küldetésüknek érzik, hogy tiszta, vegyszermentes, klímatudatos élelmiszerekkel lássák el az embereket. Mezőgazdasági rendszerük természetes ökológiai folyamatokra alapul, az állatoknak megfelelő nagyságú életterük van, tiszta táplálékot kapnak, és napfényhez jutnak. Se az állatokat, se a földet nem zsákmányolják ki, és a vásárlók is biztosak lehetnek benne, hogy egészséges, adalékanyagmentes, antibiotikum-mentes, növényvédőszer-mentes és vegyszermentes ételt kapnak kézhez. A zöld legelőn nevelt csirkéket vagy füstölt egész csirkéket a weboldalukon keresztül lehet megrendelni.

A Remény Farm mindennapjait ráadásul az Instagramon folyamatosan nyomon lehet követni, így például betekintést nyerhetünk abba, hogyan kell kiköltöztetni a kiscsibéket a mezőre, vagy hogy miként töltik napjaikat odakint kapirgálással.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Kanálka

Egy testvérpár áll a Kanálka mögött, akik az egészséges életmód jegyében varázsolnak az asztalokra különféle krémeket, zöldségszirmokat és chutney-kat, a vásárlók legnagyobb örömére.

Macsuga Viktória

#HÁZICSEMEGE: LYS Candles

A LYS Candles kézzel öntött prémium gyertyái természetes illóolajokkal készülnek szója-, repce- és kókuszviasz felhasználásával, de egyedi porcelánokra is lecsaphatsz a kínálatból.

Nosalty

#HÁZICSEMEGE: Mamka lekvár

Egy üveg lekvár a napsugarak, a föld, a növények ízét és zamatát zárja magába, és önmagában is isteni, de a süteményeket is egy új szintre emeli. A Mamka házi és adalékanyagmentes lekvárokat, szörpöket, eceteket és más finomságokat készít, amikkel tökéletes lehet az ünnepi menü.

Szász Nóri

Címlapkép: Horpáczi Dávid / Remény Farm Instagram oldal

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...