Ez a házi poloskariasztó elűzi a rovarokat az ablakodból

Heteken belül megjelennek az ablakokban a poloskák, a hangos Büdös Bencéktől pedig aligha lehet megszabadulni tekintve, hogy nincsen természetes ellenségük. Létezik egy megoldás, amit bevetve távol tarthatod őket az otthonodtól.

Egész évben kűzdesz a poloskákkal? Az őszi időszakban tucatjával próbálnak meg beszökni az ablakban a hívatlan Büdös Bencék, megoldást pedig aligha lehet találni a kitessékelésükre: humánus esetben egy pohárral és egy papírlappal, kegyetlenebb módon pedig papuccsal száműzzük őket, hogy aztán kétszer annyian jöjjenek vissza.

Fokhagymával a poloskák ellen!

A Sokszínű Vidék házi praktikája szerint egy megoldás biztosan létezik a poloskák távol tartására, igaz, ezt is heti szinten érdemes megismételni a siker érdekében.

A Drakula-módszer

A megoldás: a fokhagymapermet!

Két nagy fej fokhagyma, egy tasak fokhagymapor és fél liter víz segítségével remek permetezőt lehet készíteni a poloskák ellen, egyetlen hátránya, hogy a fokhagyma szagát nemcsak a poloskák, de te is érezni fogod, az első napon legalábbis biztosan.

Az alapanyagokat alaposan keverd össze, majd hagyd állni 24 órát, hogy a fokhagyma illóanyagai beleoldódjanak a vízbe. A permetet másnap szűrd le, öntsd át egy spriccelős flakonba, majd fújd körbe velük az ajtót, ajtókeretet, ablakot és párkányt is.

A folyamatot ismételd meg néhány naponta, így biztosan nem lesz kedvük a poloskáknak ahhoz, hogy téged inzultáljanak otthon.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...