Villámgyors paradicsomszósz Jamie-től

Nagyon régóta kerestem egyszerű, ugyanakkor nagyon finom, gazdag ízvilágú paradicsomszósz receptet. Végre megtaláltam,  nincs megállás, tészta tészta után jön majd!

Jamie paradicsomszósza tagliatellével recept

Jamie természetesen - 100 recept a kertemből című könyvét nemhiába imádom - és mit ad isten, az áhított szósz leírását is itt találtam meg! Tudjátok, arra a harsogóan piros, deklaráltan extrán fokhagymás, friss bazsalikomos sűrű gyönyörre gondolok, amit pizzára, tésztára egyaránt lehet kenni. Pluszpont, hogy a mániámnak is hódolhatok, miszerint a bolti késztermékek helyett mindent otthon szeretek inkább megcsinálni. Ebben a szószban az a jó, hogy le is lehet fagyasztani, szóval akár háztartásinál nagyobb mennyiségben is okos ötletnek tűnik előre legyártani, hogy aztán bármikor elő lehessen kapni hétköznap egy vacsorához.

Friss paradicsom híján mostanság csak a konzerves kiszerelésekre hagyatkozhatunk, abból is a lucullus a nyerő, mert ez viszonylag kevés nedvességet tartalmaz, így könnyebben fogunk belőle sűrű feltétet főzni. Jamie az ominózus könyvben amúgy pizzatésztára is verhetetlen recepttel szolgál: kipróbáltam, működik, sőt, az ehhez tartozó calzone recept is tökély, hiszen hús nélkül is annyi íz van benne, hogy eszembe se jut sonka vagy kolbász után áhítozni.Az olasz konyha egyébként is végtelen egyszerűségével és csodás, impulzusszerűen felépülő menüjeivel nyűgöz le - tudjátok, amikor valaki olyan olaszosan főz, hogy az nem csak az ízekre, hanem a konyhában tanúsított könnyedségre, spontaneitásra is vonatkozik - Jamie számos olyan receptet is sorra vett a könyvében, melyekre ez a hangulat jellemző. Emellett az egész írás felfogható amolyan kertészeti tanácsadónak is: Jamie ugyanis részletesen beszámol arról, hogyan termeszti meg saját kertjében a zöldségeket, gyümölcsöket. Ezt nagyon fontosnak tartja. További okosság, hogy rengeteg tipp érkezik tőle vadhúsok elkészítésére is.

Bolognai spagetti kölköknek

Ez az étel nálunk a titkos adu a kisfiunk számára, bármikor előhúzhatjuk a tarsolyból, amikor éppen semmi sem jut eszünkbe, s ő mindig örömmel fogyasztja.

Mindenesetre az olasz konyha egyik alapköve mindenképpen a paradicsomszósz, így jó ideje már az én konyhámé is: ezt a receptet pedig még biztos, hogy rengetegszer fogom alkalmazni. Ja, és hogy mi lett a szósz sorsa? Mivel sűrű a feltét, ezért arra gondoltam, hogy tagliaetellét főzök hozzá, amúgy is az a kedvencem, és pont volt még kéznél darált marhahús - ezt sóval és borssal jól megpirítottam.

Tipp

Hogy ne legyen annyira egyhangú, akadt még egy kis bébispenót a közelemben, a vége előtt pár perccel még ezt is belefőztem a szószba. Végezetül reszeltem kis parmezánt is a tetejére - igen jótékonyan hatott. Jó étvágyat!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...